Rôzne

Budova kultúrneho strediska na Vajnorskej vyrastie a dostane moderný šat

Stará socialistická budova na Vajnorskej ulici č. 21 sa pravdepodobne zmení na nepoznanie. Vytiahne sa do výšky a pribudnú v nej byty.

Ilustračný obrázok k článku Budova kultúrneho strediska na Vajnorskej vyrastie a dostane moderný šat
11
Galéria
Zdroj: Cakov+partners / BA YIMBY

Stredisko kultúry Bratislava Nové Mesto bude v blízkej budúcnosti pravdepodobne sídliť v celkom nových priestoroch. A nemusí sa ani sťahovať. Na Vajnorskej ulici č. 21, kde má svoje miesto už desaťročia, bude stáť celkom nová budova, kde okrem kultúrneho strediska nájde svoje miesto aj niekoľko desiatok bytov.

Z popolušky princezná

Budovu strediska kultúry, vedľa ktorej stoja aj staré socializmom voňajúce Potraviny, sa stala majetkom spoločnosti Central zone, s. r. o. Tá s ňou má veľké plány. Ako uvádza Bratislava YIMBY, na Vajnorskej č. 21 by mala vzniknúť polyfunkčná budova, ktorej súčasťou budú aj byty a tiež administratívne i komerčné priestory.

Kultúrne centrum by zároveň malo byť súčasťou spomínaného projektu. Nové podlažia budú nadstavené nad súčasnou budovou a celý objekt dostane celkom nový moderný vzhľad. Zmeny sa dotknú najmä budovy Potravín. Podľa plánov ich nahradí parkovací dom s 65 parkovacími miestami. Priestor pred terajším strediskom kultúry tiež čaká výrazná revitalizácia.

Architektonický návrh vznikol v kancelárii CAKOV+PARTNERS, ktorá je známa napríklad nedávnou rekonštrukciou Pálffyho paláca na Ventúrskej ulici. „Dátum realizácie je ešte ťažké predvídať, predpokladom pre to je podpora mestskej časti, ktorá musí schváliť prenájom časti budovy súkromnej spoločnosti,“ uvádza Bratislava YIMBY.

Vizualizácie Vajnorská 21
11
Galéria
Zdroj: Cakov+partners / BA YIMBY
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM