Rôzne

Opustená budova na Kollárku ožije: Páchnuce miesto sa zmení na moderný výčap

Zanedbaná stavba na Kollárovom námestí, ktorá je už roky v otrasnom stave, sa dočká príjemnej premeny. Budete sa tam môcť stretnúť s priateľmi pri kvalitnom pivku.

Ilustračný obrázok k článku Opustená budova na Kollárku ožije: Páchnuce miesto sa zmení na moderný výčap
5
Galéria
Zdroj: retazce.sk FB

Pamätníci si ešte aj dnes s nostalgiou zaspomínajú na ranné kávičky či podvečerný pohár vína na terase podniku, ktorý kedysi spríjemňoval Kollárovo námestie. Malé bistro neskôr vystriedalo sídlo cestovnej kancelárie. Keď sa odsťahovala aj tá, prízemná budova začala chátrať a stala sa páchnucim miestom, kde si „uľavovali“ bezdomovci a rozjarená mládež.

Dúšok piva na Kollárku

Bratislavčanom, ktorí mali spomínané bistro kedysi v obľube, však svitá nová nádej. Na obzore je príjemná premena zanedbaného priestoru. Prízemnej stavbe by mal vdýchnuť život nový moderný podnik, v ktorom si budete môcť pravdepodobne už o mesiac pripiť kvalitný pivkom.

„Bude to výčap, kde sa budú točiť lokálne pivá primárne z pivovaru JAMA Craft Brewery a Stupavar a potom pár hosťovských pív výlučne zo slovenských pivovarov. Bude tam aj čapované nealko, sajder a prosecco. Samozrejme káva. Nič zložitého, aby neutrpel servis a kvalita,“ prezradili informácie od majiteľa priestoru na sociálnej sieti retazce.sk.

Nostalgie za časmi minulými sa v interiéri nedočkáte, mal by byť jednoduchý, industriálny. Podnik, ktorý bol na Kollárku pred desiatkami rokov, však bude pripomínať letná terasa, ktorú otvoria počas letnej sezóny. Užitočná zmena zasiahne aj verejné záchody, ktoré bude môcť opäť využívať aj verejnosť.

Kollárovo námestie - zanedbaná budova
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM