Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Darujte pod stromček skutočné darčeky, ktoré zachraňujú životy

Vianočná atmosféra v Bratislave naberá na obrátkach. Nezabudnite ale, že Vianoce nie sú o drahých daroch ale o otvorených srdciach.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Darujte pod stromček skutočné darčeky, ktoré zachraňujú životy
9
Galéria
Zdroj: Depaul Slovensko, n. o. , Človek v ohrození

Muža zrazila električka

V Dúbravke došlo k ďalšej zrážke električky a muža, ktorý prechádzal koľajiskom mimo riadne vyznačeného priechodu pre chodcov. 50-ročný muž utrpel zrážkou ťažké zranenia, s ktorými bol privolanou RZP prevezený do jednej z bratislavských nemocníc.

Viac sa dočítate tu:

Vianočná električka

Bratislavou opäť jazdí Vianočná električka! Dopravný podnik Bratislava vyzdobenú a svetielkami vysvietenú električku typu T6A5 z roku 1991 vypravil dnes na Mikuláša.

Tohtoročná téma Vianočnej električky sa nesie v stvárnení biblického príbehu narodenia Ježiška. Exteriér vozidla pripomína synonymum Vianoc – mesto Betlehem, kde sa narodil Ježiš Kristus. V zadnej časti interiéru vozidla sú jasličky s postavami svätej rodiny – Ježiša, Márie a Jozefa, troch mudrcov z Východu, ktorí sa prišli malému Ježiškovi pokloniť a priniesť mu dary s anjelmi, pastiermi a zvieratkami.

Viac sa dočítate tu:

Koza v Prezidentskom paláci

Koza zablúdila na miesta, kam nepatrí, aby upozornila na skutočné darčeky. Dostala sa aj do Prezidentského paláca, kde prekvapila Andreja Kisku. Prezident ju ponúkol jabĺčkom a koze Božke sa údajne v paláci veľmi zapáčilo.

Viac o jej návšteve sa dočítate tu:

Streľba pred nákupným centrom

Polícia vyšetruje okolnosti incidentu, pri ktorom došlo k streľbe zo služobnej zbrane mestského policajta. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. Obvinenie voči konkrétnej osobe vznesené doposiaľ nebolo.

Viac sa dočítate tu:

Adoptuj si posteľ

Nový projekt pre vytvorenie vhodných ubytovacích podmienok ľuďom bez domova na bezpečné prežitie zimy pripravila organizácia Depaul Slovensko. Pod názvom Adoptuj si posteľ – zachrániš život sa do projektu môže zapojiť verejnosť.

Viac o projekte sa dočítate tu:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM