ESL Správy Samospráva

To je ale neskutočný HNUS! Dobrovoľníci sa postarali o tento chliev + FOTO

Nebyť mladých nadšencov, tisíce ľudí by žili v skutočne hroznom neporiadku.

Ilustračný obrázok k článku To je ale neskutočný HNUS! Dobrovoľníci sa postarali o tento chliev + FOTO
7
Galéria
Zdroj: Jakub Kuruc

Aj tento víkend sa pustili členovia občianskej iniciatívy „Za krajšiu Petržalku“ do dobrovoľníckych verejnoprospešných prác s cieľom skrášliť svoje okolie a zbaviť ho odpadkov.

Smeťozbery

„Pôvodné plány pre tento víkend boli iné, ale sychravé počasie znemožnilo realizáciu plánovaných aktivít. Rozhodli sme sa preto už pre tradičné smeťozbery. Vo väčšine prípadov odpad prekrývalo lístie, boli však miesta, kde odhodené sklenené fľašky, či dokonca práčky,“ vraví Jakub Kuruc z občianskej iniciatívy Za krajšiu Petržalku.

V nedeľu dobrovoľníci upratovali v lokalitách Mánesovho námestia a blízko obchodného domu na Bulíkovej ulici. Za krátky čas sa im podarilo vyzbierať dokopy viac ako 5 vriec odpadu.

„Tieto lokality sme si vybrali cielene na základe upozornenia jedného ďalšieho člena. Aj tu sa nám podarilo aspoň čiastočne vyčistiť verejné priestory, okolo ktorých predchádza denne stovky ľudí,“ vysvetlil Jakub Kuruc.

Náročnejšie

V sychravom počasí a v čase korona opatrení sa robia smeťozbery ťažšie, no pokiaľ verejné priestranstva plne nepokryla nádielka opadaného lístia, považujú aktivisti za dôležité urobiť čo najviac takýchto aktivít.

„Vieme, že v Petržalke funguje viacero skupín a dobrovoľníkov. Sme preto radi, že aj my môžeme v rámci iniciatívy priložiť ruku k dielu a pomôcť tak urobiť Petržalku krajšou,“ uzatvára ďalší člen iniciatívy Za krajšiu Petržalku Pavol Škápik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM