Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Zabíjačkové slávnosti, karneval na ľade aj frankie párty

Posledný januárový týždeň bude v hlavnom meste plný osláv a párty si užijú aj psíkovia.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Zabíjačkové slávnosti, karneval na ľade aj frankie párty
10
Galéria

Večer spoločenských hier

Spoločenské hry získavajú na popularite, a tým pádom sa ich na trhu každodenne objaví niekoľko nových a zaujímavých. Spoznajte nových ľudí alebo si príďte posedieť s partiou v príjemnej atmosfére. Zapojte svoju fantáziu, kreativitu a šťastie. Zoberte pokojne aj kamarátov zo zahraničia, veľa z hier je jazykovo nezávislých a pravidlá vám hráči radi vysvetlia.

piatok / 18:00 – 22:00 hod. / Komunitné centrum Bystro / vstup voľný

Festík – najveselší detský festival

Zažite krásny rodinný víkend na najveselšom detskom festivale, kde budete môcť na jednom mieste zažiť hudobné vystúpenia obľúbených interpretov vašich detí, zabaviť sa na bohatých sprievodných aktivitách (nielen pre najmenších) a zároveň sa dozvedieť množstvo zaujímavých a užitočných informácií – všetko počas jedného víkendu a pod holým nebom.

Prvý ročník najveselšieho detského festivalu Festík bude zážitkom pre všetkých členov rodiny. Tešiť sa môžete napríklad na Mira Jaroša, Smejka a Tanculienku, Paci Pac a mnohých ďalších obľúbených interpretov, na kúzelníka, tanečné animácie a gymnastiku pre deti, rôznorodé kreatívne, športové, environmentálne a edukačné aktivity.

piatok – sobota / Incheba Evency park / deti do 15 rokov majú vstup zadarmo, denný vstup pre dospelého 12,50 eur

Ružinovské zabíjačkové slávnosti

Ružinov rozvoňajú zabíjačkové špeciality. Organizátori na tento rok pripravili ukážky tradičnej dedinskej výroby klobás, spracovania prasaťa, ale aj súťaž vo varení kapustnice. O tú najlepšiu zabojuje tím mestskej časti, tím Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb, tím ružinovských hasičov a tím HK Ružinov´99.

Návštevníci sa tak opäť môžu tešiť na gastronomické zážitky v podobe bezplatnej ochutnávky kapustnice, oškvarkov a kaše. Na predaj budú zabíjačkové výrobky od domácich výrobcov, ale aj zabíjačkové jedlá. Tešiť sa môžete aj na bohatý kultúrny program.

sobota / od 9:30 hod. / Park Andreja Hlinku

Karneval na ľade

Oprášte kostýmy a nenechajte si ujsť rodinné zábavné dopoludnie v maskách! Nebudú chýbať detské súťaže na korčuliach, súťaž o najoriginálnejšiu karnevalovú masku, zábava s rozprávkovými hrdinami, voľné korčuľovanie ani sladká odmena pre všetkých. Deťom aj dospelým sa budú venovať inštruktori zo školy korčuľovania Jumping Joe.

sobota / 10:00 – 12:00 hod. / tréningová hala Zimného štadióna Ondreja Nepelu / vstup voľný

Detská burza

Príďte výhodne predať a dobre nakúpiť na Detskú burzu. Nájdete tu detské oblečenie, topánky a doplnky, detské športové vybavenie (lyže, lyžiarky, helmy, korčule, sánky a iné), detské bytové doplnky a menší detský nábytok (detské postieľky, prebalovacie pulty, kočíky, chodúle, detské ohrádky) aj detské hračky.

sobota / 10:00 – 15:00 hod. / na poschodí Starej tržnice

Mops FRANKIE PÁRTY

V HAF.parku na Mánesovom námestí bude cez víkend veľká párty! Na vás a vašich chlpáčov bude čakať nielen obľúbená ponuka hafučín a domácich mlsiek, ale aj veľká terasa, hracia zóna pre psíkov a zelená tráva. Váš nezbedný chlpáč sa tak bude môcť po mlsaní v kaviarni vyblázniť s kamošmi na čerstvom vzduchu.

sobota / 14:00 – 19:00 hod. / MLSKAfé / vstup voľný

Danubius Gastro 2018

Začiatok kalendárneho roka patrí v Inchebe už tradične obľúbeným veľtrhom cestovného ruchu a gastronómie ITF Slovakiatour a Danubius Gastro. Na svoje si prídu nielen gurmáni, kávičkári či vinári, ale aj profesionálni kuchári, cukrári a prevádzkovatelia reštaurácií, rovnako ako ľudia, ktorí radi cestujú a spoznávajú nové krajiny.

Veľtrhy ITF Slovakiatour, Danubius Gastro a sprievodné výstavy budú prebiehať do 28. januára.

do nedele / Incheba Expo Aréna / vstup 7 eur, zľavnené vstupné 5 eur

Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu 2018

Prehliadka filmov pri príležitosti pamätného dňa obetí holokaustu ponúka výber slovenských i zahraničných filmov. Uvedieme oscarové filmy Obchod na korze Jána Kadára a Elmara Klosa a Saulov syn Lászlóa Nemesa, americko-britský film Popieranie holokaustu, slovenské snímky V tichu Zdeňka Jiráského a Optimista Dušana Trančíka. Poľskú kinematografiu zastúpi dráma Spravodlivý a beletrizovaný dokument Dotyk anjela, ktorý vo štvrtok osobne uviedol režisér Marek Tomasz Pawłowski.

Viac info TU.

Všetky projekcie sa začínajú o 18:00 hod., prehliadka filmov potrvá do stredy 31. januára.

Tipy na víkend
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM