Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Nebeské divadlo, hudobná električka aj Bratislava-inline

Máte už plány na víkend? Ak nie, inšpirujte sa naším programom.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Nebeské divadlo, hudobná električka aj Bratislava-inline
4
Galéria

Bratislava-inline v Ružinove

V piatok privíta Ružinov po prvýkrát korčuliarov aj cyklistov jazdou bratislava-inline. Ide o ďalšiu jazdu zo série tradičných podujatí, ktoré sa v hlavnom meste konajú už 14 rokov. V Parku Andreja Hlinku sa návštevníci môžu tešiť okrem športového vyžitia aj na koncert.

piatok / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Folklórne slávnosti v Rohožníku

Počas tohto víkendu budú v Rohožníku Folklórne hodové slávnosti. Záhorská obec si na nich zároveň pripomenie 620. výročie svojej prvej písomnej zmienky a 135. výročie založenia hasičského zboru.

V sobotu a nedeľu je pripravený program pre všetky vekové kategórie. Prvý deň je venovaný folklóru. Svoje umenie predvedú detské folklórne súbory Klnka, Bazalička a Bazalienka, DH Záhorienka, folklórny súbor Čarovné ostrohy a „spívajúci dúchodci“ Spiduch. Na Sedliackom dvore sa budú prezentovať ľudoví umelci z regiónu a vo Farm Fest zóne môžu návštevníci ochutnať gastronomickú produkciu potravín a výrobkov. V nedeľu si na svoje príde mladšia generácia. Predstavia sa skupiny Borra, Martina Haricha, Samuela Tomečka, Gipsy Chaves, Kochanski, S hudbou vesmírnou, Korben Dallas a iní. Deti sa zabavia počas šou Mira Jaroša.

sobota – nedeľa / Rohožník / vstup voľný

Historická hudobná električka

Dopravný podnik Bratislava v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy vypraví pre cestujúcu verejnosť cez letné prázdniny historickú hudobnú električku č. 18. Vychutnať si ju môžete každú sobotu.

sobota / 17:00 hod. / Zastávka Jesenského, Hviezdoslavovo námestie / vstup voľný

Hudba v sade

Tentokrát budete mať možnosť vypočuť si veľmi zaujímavú vážnu hudbu napísanú v origináli pre saxofónové kvartetá už od roku 1875 až po súčasnosť. Program je zostavený zo skladieb pre saxofónové kvarteto a dve slovenské premiéry budú so špeciálnym hosťom, členom Slovenskej Filharmónie, tubistom Nikolajom Kanišákom.

sobota / 17:00 hod. / Sad Janka Kráľa / vstup voľný

Víno pod hviezdami

Príďte sledovať úžasné divadlo padajúcich hviezd. V tomto roku v dátumoch 12. a 13. augusta dosiahne výskyt perzeidov svoj vrchol. Všetko to budeme môcť sledovať v Pezinských vinohradoch pod starou horou v miestach, kde sa konáva aj Piknik vo vinohradoch. Nachystané budú miestne vínka, grilované dobroty a príjemná hudba. Pre tých, ktorí si budú chcieť niečo opiecť bude prichystané ohnisko. Odporúčame priniesť si deku.

sobota / 19:00 hod. / Pezinok / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM