Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Fašiangové slávnosti, svadobný veľtrh aj filmový festival

Druhý februárový víkend sa ponesie v znamení fašiangových slávností. Dámy sa môžu tešiť na veľtrh kozmetiky a na svoje si prídu aj fanúšikovia japonského filmu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Fašiangové slávnosti, svadobný veľtrh aj filmový festival
16
Galéria

Japonský filmový festival

Filmoví fanúšikovia sa môžu tešiť na poriadnu dávku japonskej kinematografie. Festival ponúkne prehliadku štyroch súčasných filmov, ktoré odrážajú rôznorodé aspekty života Japoncov – od zábavy, fikcie či fantasy cez drámu jednotlivca, až po film so športovou tematikou. Všetky filmy budú uvádzané v japonskom jazyku s anglickými, ako aj slovenskými titulkami.

piatok – nedeľa / premietanie filmov vždy o 18:00 hod. / Kino Lumière / vstup voľný

Svadobný veľtrh a Interbeauty

Plánujete tento rok svadbu? Inšpirujte sa na Svadobnom veľtrhu! Zaľúbencom prinesie široký výber svadobných šiat, oblekov, doplnkov a šperkov. Budete si môcť objednať fotografa, inšpirovať sa svadobnými tortami alebo si vybrať obrúčky.

Dámy, ktorým nie je ľahostajný pohľad do zrkadla a zaujímajú sa o trendy v ženskej kráse, by zas nemali chýbať na veľtrhu kozmetiky Interbeauty. Ten každoročne prináša prehľad produktov a služieb skrášľovania dostupných na slovenskom trhu.

piatok od 10:00 do 19:00 hod., sobota od 10:00 do 18:00 hod. / výstavisko Incheba / vstupné 6 eur, zľavnené 4 eurá

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky, nápoje a iné delikatesy.

sobota / od 10:00 do 15:00 hod. / Stará tržnica / vstup voľný

Ikea bazár

Máte doma veci, ktoré nepoužívate a chcete sa ich zbaviť? Rozhodne ich nevyhadzujte do kontajnera! Prineste ich do známeho obchodu s nábytkom Ikea. Odovzdať môžete rôzne oblečenie, topánky, hry, knihy i hračky. Vyzbierané veci poputujú neziskovým organizáciám v okolí.

sobota / od 10:00 do 17:00 hod. / predajňa Ikea / vstup voľný

Fašiangy v Modre

V Modre už tradične oslávite fašiangy obľúbenou súťažou vo varení kapustovej polievky, dobrým jedlom, vínom a muzikou. Spolu s miestnymi folklórnymi a ochotníckymi súbormi bude mestom putovať aj fašiangový sprievod. Večer bude nasledovať fašiangová zábava s tradičným pochovávaním basy.

sobota / od 9:00 hod. / Kultúrne centrum Modra / vstup voľný

Staromestské fašiangy

V sobotu bude o zábavu v Starom Meste postarané. Na Hviezdoslavovom námestí sa uskutočnia tradičné Staromestské fašiangy spojené so zabíjačkou, ľudovou veselicou i sprievodom masiek. V historických komnatách Zichyho paláca si zas prídu na svoje deti, pre ktoré budú pripravené rôzne tvorivé aktivity.

sobota / od 13:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie a Zichyho palác / vstup voľný

Architekt Friedrich Weinwurm: Nová cesta

Nedeľná siesta v galérii prevedie návštevníkov výstavou Friedricha Weinwurma, najvýznamnejšieho predstaviteľa architektonickej avantgardy na Slovensku a priblíži jeho dielo i úvahy o úlohe architektúry.

nedeľa / 15:00 hod. / Slovenská národná galéria / vstup voľný

Cestovateľské kino Kamel

Filmový klub Kamel prináša ďalšiu zo série stretnutí s cestovateľmi, tentokrát s Michalom Botlóm, ktorý navštívil Vietnam. Michal vám ukáže miesta, ktoré by ste vo Vietname jednoznačne nemali prehliadnuť, upozorní na fenomény veľkomesta aj nádhery prírody a ponúkne tipy na nízkonákladové cestovanie.

nedeľa / 19:00 hod. / Kamel Klub – Karloveské centrum kultúry / vstupné dobrovoľné

Zdroj: YouTube.com
Fašiangy Staré Mesto
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM