Rôzne

Staromestské fašiangy prinesú do ulíc Bratislavy bujarú zábavu aj zabíjačkové dobroty

Na Hviezdoslavovom námestí sa uskutočnia tradičné Staromestské fašiangy spojené so zabíjačkou a ľudovou veselicou. K sprievodu masiek sa môže pridať každý.

Ilustračný obrázok k článku Staromestské fašiangy prinesú do ulíc Bratislavy bujarú zábavu aj zabíjačkové dobroty
16
Galéria
Zdroj: TASR

Hviezdoslavovo námestie bude v sobotu 10. februára rozvoniavať pečenými klobásami, jaternicami i sladkými šiškami.

Zábava v srdci Bratislavy

Tradičným fašiangovým sprievodom ožijú ulice mesta už dopoludnia o 10:30 hod. Ak máte chuť, môžete si pripraviť masku a pridať k sprievodu aj vy. Ľudová hudba Fidlikanti bude vyhrávať do kroku a povedie sprievod na čele so starostom Starého Mesta Radoslavom Števčíkom uličkami z Hviezdoslavovho námestia až k Zichyho palácu.

V historických komnatách Zichyho paláca mestská časť pripraví pre deti zaujímavý program a nebude chýbať ani chutné fašiangové občerstvenie.

Ak nestihnete sprievod v maskách, nevadí. Na Hviezdoslavovo námestie sa oplatí prísť aj na poludnie. Môžete sa tešiť na fašiangové tradície aj domáce zabíjačkové špeciality. Varechy sa chopí aj starosta Starého Mesta, ktorý pripraví tohtoročný guláš. Za zvukov živej ľudovej muziky si pochutnáme aj na šiškách, fánkach a ďalších fašiangových maškrtách.

Súčasťou fašiangových osláv bude aj vyhodnotenie súťaže žiakov staromestských základných a materských škôl o najkrajšiu fašiangovú masku a výstava nielen masiek ale aj fotografií študentov VŠVU z ich fašiangových karnevalov, ktorá v Zichyho paláci potrvá do 28. februára.

Fašiangová tancovačka

K fašiangom už tradične patria aj maškarné bály a plesy. Staré Mesto preto k Staromestským fašiangom pridalo aj Fašiangovú zábavu v hoteli Carlton. V pondelok 12. februára o 15:00 hod. zahrá Staromešťanom do tanca skupina MEMORY. O program sa postarajú aj deti zo ZUŠ Ľudovíta Rajtera. Za vstupné zaplatíte 2 eurá.

Fašiangy Staré Mesto
16
Galéria
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM