KAW Kultúra

Tipy na víkend: Dajte si vínko v skanzene, spoznajte "naj" psíka aj prácu policajtov a hasičov

O zážitky v Bratislave a okolí nebude núdza ani tento víkend! Poteší aj to, že väčšina podujatí je zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Dajte si vínko v skanzene, spoznajte "naj" psíka aj prácu policajtov a hasičov
5
Galéria

Food fest

Festival pouličného jedla sa v Senci uskutoční už druhýkrát. Opäť sa budú podávať tie najlepšie streefoodove vychytávky. Tešiť sa môžete aj na bohatý program. Samozrejme za dodržania hygienických opatrení. Podujatie moderuje Richard Vrablec.

piatok – nedeľa, každý deň od 12:00 – 22:00 hod. / Námestie 1. mája, Senec / vstup voľný

Víkend v skanzene

V svätojurskom skanzene sa môžete zabaviť pri hudbe, dobrom jedle a dobrom víne. Počas celého víkendu môžete prísť ochutnať až 20 druhov vín od 2 svätojurských vinárov. Nebude chýbať ani chutné jedlo a dobrá hudba

piatok – nedeľa / Vinohradnícky skanzen Svätý Jur / vstup voľný / viac TU

Muzička v Devínskej

Gitarista René Lacko a kapela Downtown to roztočia v soboru na doskách Tarzanie v Devínskej Novej Vsi. Príďte si vychutnať rock 'n roll.

sobota / Tarzania, Devínska Nová Ves / od 17:00 hod. / vstup voľný

Zážitok v prístave

Múzeum dopravy Bratislava všetkých pozýva na prehliadku národnej kultúrnej pamiatky remorkér Šturec, ktorý je umiestnený na funkčnom historickom lodnom výťahu v južnom bazéne Zimného prístavu. Čaká vás prehliadka lode s odborným výkladom. Návštevníci budú mať možnosť, vo viacerých vstupoch (po zaregistrovaní sa na: sturec.remorker@gmail.com) nahliadnuť do „vnútra“ plavidla, na palubu a oboznámiť sa s postupom renovácie.

sobota / Zimný prístav v Bratislave / päť vstupov: 10:00, 11:00, 13:00, 14:00, 15:00 hod. / vstupné: dospelí 4 eurá, deti, seniori 2 eurá

Viac o kultúre v Bratislave

Ružinovský psí miláčik

V Ružinove budú v nedeľu opäť hľadať „naj“ psíkov. Uskutoční sa 6. ročník súťaže Ružinovský psí miláčik, kde si štvornohí súťažiaci zmerajú sily v štyroch kategóriách. Hľadať sa bude najkrajší, najšikovnejší, najmenší a najväčší pes. „Návštevníci sa taktiež môžu tešiť na ukážky jednej z najlepších výcvikových škôl pre psy, ako aj na špeciálne cviky so záchranárskymi psami z Bratislavskej kynologickej záchranárskej brigády,“ približujú organizátori. Prihlásiť sa môžu majitelia s trvalým bydliskom v Ružinove, priniesť si treba očkovací preukaz psa.

nedeľa / od 15:00 hod., bezplatná registrácia od 14:30 hod. / park pred Paneurópskou vysokou školou / vstup voľný

Deň B s hasičmi a políciou

Príďte sa s deťmi pozrieť na ukážky práce miestnych a štátnych bezpečnostných a záchranných zložiek. Zábavnou formou sa poučíte o zásadách prvej pomoci a reagovaní v krízových situáciách, v ktorých sa môže človek ocitnúť. Program si pre vás pripravili: Dobrovoľný hasičský zbor Bratislava-Staré Mesto, Polícia Slovenskej republiky, International Rescue System. Súčasťou bude aj kultúra – môžete sa tešiť na Divadlo SpozaVoza.

nedeľa / Hviezdoslavovo námestie / 16.00 – 18.00 hod. / vstup voľný

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM