cb Kultúra

Tipy na víkend: Udalosti roku 1989 v obrazovej podobe aj Marvel kvíz

Ak ešte nemáte pripravený vlastný program, nudiť sa nemusíte. Stačí si vybrať výstavu fotografií z roku 1989, hudobné vystúpenia či párty.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Udalosti roku 1989 v obrazovej podobe aj Marvel kvíz
Zdroj: Vladimír Benko

1989 Sametová/Nežná

Výstava fotografií 1989 Sametová/Nežná ponúka vizuálny obraz udalostí roka 1989. Autentické fotografie od úteku občanov NDR cez ambasádu NDR v Prahe a priebeh a atmosféru Nežnej revolúcie od slovenských a českých autorov.

"Fotografie piatich slovenských a piatich českých fotografov môžu byť pre pamätníkov výzvou, či si na niektoré z týchto silných obrazov spomenú, pričom sa dozvedia, ktorý fotograf ich vytvoril. Tým mladším môžu sugestívne a v skratke priblížiť vtedajšie udalosti,“ povedal kurátor Tomáš Pospěch. Výstavu pripravilo České centrum Bratislava, súčasťou bude aj dobrá hudba od Katka Feldek Band a debata s Ľubomírom Feldekom a Ľubomírom Navrátilom nielen o revolúcii.

piatok od 17:00 / DK Dúbravka / vstup voľný

Tropical night

Je čas to poriadne roztočiť a priniesť trochu tepla do tejto zimy. Obleč si svoj najchrumkavejší outfit a prines so sebou partiu, dobrú náladu a kľudne aj šortky, lebo bude tropicky horúco. Tešiť sa môžeš na špeciálnu výzdobu a prímorskú “pijatiku”.

piatok 22:00 / Re:fresh Club, Ventúrska 5 / vstup: 5€

Swap (výmena) darčekov

Určite ste si našli pod stromčekom darček, ktorý nelahodil vášmu vkusu, už podobný máte, alebo sa vám zdá zbytočný. Vyhodiť je ho škoda a nechať ležať a zapadať prachom tiež. Prineste ho k nám! Môže ísť o knihy, hračky, drogériu, kozmetiku, šperky, módne doplnky, rôzne iné drobnosti. Zo swapu si môžete odniesť, čo by sa hodilo práve vám. Prineste max. 5 kúskov, nič veľmi veľké a vziať si môžete tiež 5 vecí. Noste iba veci, ktoré môžu ešte niekomu poslúžiť!

sobota od 9:30 do 12:30 / Rodinné centrum Kramárik, Ambrova 9 / vstup voľný

Vegánska večera

Myšlienka vegánskej večere spočíva v tom, že každý účastník prinesie vegánske jedlo, ktoré sa položí na spoločný stôl. Následne každý ochutnáva z prinesených pokrmov čo chce a koľko chce! Na večeri je vítaný úplne každý – či už vášnivý vegánsky kuchár, ale aj zvedavec, ktorý ešte vegánske jedlo nikdy neochutnal.

sobota 16:30 / Progressbar Cowork, Dunajská 14 / vstup voľný

Black and White party

Hľadáte párty plnú kontrastov a pritom klasickú ako čierno – biely film? Ak áno ste na správnej adrese. Oprášte svoje čierno – biele kárované nohavice či šaty a vyrazte k nám. O zvyšok sa postaráme my.

sobota 22:00 / Re:fresh Club, Ventúrska 5 / vstupné: 3€

Tanečná show STOMP

Videli ste už naživo britskú tanečnú skupnu STOMP? Strhujúca tanečná show, hudba a rytmus za použitia zapaľovačov, plechoviek, odpadkových košov, to všetko zapojené do jedného programu

piatok 19:30 hod, sobota 15:00 a 19:30 / INCHEBA EXPO BRATISLAVA, Viedenská cesta / Vstupné: 13 – 39 eur

Swap hračiek

Príď si povymieňať hračky a môžeš si zahrať i spoločenské hry. Ak prinesieš 1 až 5 hračiek, odnesieš si maximálne rovnaký počet. Ak budú čo najzaujímavejšie, z podobných super hračiek si môžeš aj vybrať aj ty a odniesť domov.

nedeľa 10:00 / Kupodivu, ŽIlinská 2 / vstup voľný

Marvel kvíz

Tretí Mystery filmový Marvel kvíz zostavený z deja dvadsiatich troch filmov – od prvého Iron Mana až po aktuálne posledného Spider-mana: Far from home.

nedeľa 18:00 / Blue Bear Restaurant, Mýtna 48 / Vstup: 5€

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM