Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Skvelé hudobné koncerty, farmárske trhy aj výprava do Egypta

V Bratislave sa počas týždňa predstavia kapely ako The Klezmatics, Kryštof alebo Karpina. Tešiť sa môžete aj na farmárske trhy alebo stand-up comedy show.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Skvelé hudobné koncerty, farmárske trhy aj výprava do Egypta
8
Galéria

Trénovanie pamäte

V rámci celosvetovej kampane „Týždeň mozgu“ sa uskutoční prednáška, na ktorej sa dozviete, ako a prečo treba stimulovať pamäť, pozornosť, jazyk a reč. Prednáška bude v réžii odborníčky na trénovanie pamäte Máriou Wirth.

pondelok / Kamel Klub – Karloveské centrum kultúry / 15:30 hod. / vstup zdarma

Bratislava Guitar Night

Na 8. vydaní bratislavskej Guitar Night vám tentokrát zahrajú Stanislav Počaji a Luca Francioso. Luca je taliansky gitarista, skladateľ a spisovateľ. V roku 1987 začal študovať klasickú gitaru a v roku 1997 zavŕšil svoje štúdium technikou Fingerstyle pod vedením Franca Morone.

pondelok / Flame Music Bar / 20:00 hod. / vstupné 10 eur

The Klezmatics

V tomto týždni sa môžete tešiť aj na vystúpenie skupiny The Klezmatics, ktorá je synonymom súčasnej židovskej kultúry. The Klezmatics vznikli v roku 1986 na pestrej scéne v štvrti East Village v New Yorku. Za roky svojej existencie koncertovali po celom svete, nahrali 10 radových albumov a v roku 2006 získali ocenenie Grammy za album „Wonder Wheel“.

utorok / Ateliér Babylon / 19:30 hod. / vstupné od 15 eur

Pančlajn

Ostrieľaní komici sa postavia tvárou v tvár publiku, aby zabojovali o potlesk inteligentným autorským humorom bez ošúchaných vtipov a samoúčelných vulgarít. Nenechajte si ujsť originálnu stand-up comedy show, ktorá rozcvičí vaše bránice.

Viac o podujatí sa dozviete TU.

streda / KC Dunaj / 17:00 hod. / vstupné 10 eur

Zdroj: YouTube.com

Kryštof

Populárna skupina Kryštof z českého Havířova pôsobí na hudobnej scéne už niekoľko rokov. Teraz jej po dvoch rokoch vyšiel nový štúdiový album s názvom Srdcebeat. Spevák Richard Krajčo spolu s kapelou vám ho predstavia v Bratislave.

štvrtok / Ateliér Babylon / 20:00 hod. / vstupné 20 eur

Farmárske trhy v Dúbravke

Tradičné potraviny na farmárskych trhoch už aj v Dúbravke. Nájdete tu klobásky, slaninu, údeniny, tlačenku, huspeninu, škvarky, zabíjačkové produkty, paštéty, domáce maslo, jogurty, bryndzu, žinčicu, ovčie syry, oštiepky, domáce cestoviny, džemy, zaváraniny, doma vyrábané sirupy, čaje alebo medy.

štvrtok / Dom kultúry Dúbravka / 8:00 hod. / vstup zdarma

KVASfest 2017

KVASfest tradične ponúkne päť kapiel na jednom pódiu. Festival je známy tým, že prináša nielen overené, ale aj menej známe zaujímavé mená gitarovej scény. Predstaví sa vám česká legendárna kapela Premier, The Paranoid alebo bratislavská energická skupina Karpina.

Viac o festivale sa dozviete TU.

piatok / Majestic music club / 19:00 hod. / vstupné 9,90 eur

Výpravy do Starovekého Egypta

Múzeum mesta Bratislavy pripravilo pre všetkých milovníkov histórie cyklus egyptologických prednášok „Výpravy do stredoveku“. Tentokrát na tému Majstri remesla: Výtvarné umenie starovekého egypta pod lupou.

piatok / Stará radnica / 17:30 hod. / vstupné 2 eurá

Tipy na týždeň (13.-17. 3.)
8
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM