Kultúra

Deň otvorených ateliérov: Vstúpte do sveta tvorivých nápadov v Novej Cvernovke

Umelci a dizajnéri odhalia ateliéry aj kreatívne nápady a vpustia do svojho pracovného priestoru každého, kto je čo len trocha zvedaví.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených ateliérov: Vstúpte do sveta tvorivých nápadov v Novej Cvernovke
7
Galéria
Zdroj: Nadácia Cvernovka

V priestoroch bývalej chemickej priemyslovky na Račianskej ulici 78 sa už umelci stihli poriadne zabývať, a tak nič nestojí v ceste tomu, aby otvorili svoje ateliéry a hudobné štúdiá aj verejnosti. Vstúpiť do kreatívneho sveta umenia môžete už v utorok 1. mája. Tento deň totiž Nová Cvernovka vyhlásila za Deň otvorených ateliérov.

Až 50 otvorených ateliérov

Počas prvého májového dňa návštevníkov Novej Cvernovky čaká bohatý a pestrý program. Na svoje si prídu všetci – rodiny s deťmi, mladí aj starší. V čase od 10:00 hod. až do polnoci vám umelci ochotne ukážu svoje výtvory aj pracoviská a postarajú sa aj o občerstvenie.

Na ôsmom ročníku mestského festivalu dvere otvorí až 50 kreatívnych ateliérov, hudobných štúdií a tvorivých dielní v Novej Cvernovke.

Pre všetkých, ktorí do Novej Cvernovky zavítajú, bude pripravených množstvo zaujímavých atrakcií. Nebude chýbať starý tlačiarenský stroj, 3D tlačiareň, interaktívna inštalácia, množstvo vystavených prác a ani detský kútik, workshopy, koncerty a mnoho ďalšieho. Program bude tento rok okrem nádvoria premiérovo prebiehať aj v novootvorenom kultúrnom priestore a coworkingu.

O Novej Cvernovke

Nová Cvernovka – Predmestie kultúry je miesto v priestoroch areálu bývalej chemickej priemyslovky na Račianskej 78, kam sa kreatívci presťahovali z Cvernovky v bývalých závodoch MDŽ. Miesto tu našli umelecké a tvorivé ateliéry – od výtvarných umelcov, fotografov, filmárov, hudobníkov, dizajnérov, či architektov až po štúdio jogy, zváračškú a surfboardovú dieľňu.

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM