Kultúra Rôzne

Tipy na týždeň: Na letnom pikniku pod holým nebom sa môžete najesť i zhodiť kilečká

Prvý prázdninový mesiac sa prehupol do druhej polovice a v hlavnom meste nie je o program núdza. Najbližšie dni v ňom môžete piknikovať i zdravo sa hýbať.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na týždeň: Na letnom pikniku pod holým nebom sa môžete najesť i zhodiť kilečká
11
Galéria
Zdroj: Pixabay.com , TASR

Kultúrne leto a Hradné slávnosti

Do konca júla si môžete v Bratislave užiť aj kultúru, vrátane divadla i hudby. Pozrite si júlový program 44. ročníka bratislavského letného mestského festivalu. Aj tento rok vás čakajú mesiace plné zaujímavých hudobných, tanečných a divadelných projektov.

Šermiari v Starej radnici

Už tradične vám počas leta, prinesie skupina historického šermu Corvus Arma – Havrani, podvečer plný šermu, divadla a zábavy na nádvorí Starej radnice.

Divákom predvedú to najlepšie zo šermiarskeho umenia, ukážky narábania s chladnými aj paľnými zbraňami a predstavia aj vždy jedno z ich divadelných predstavení. Pred predstavením sa uskutočňuje aj krátky pochod mušketierskej jednotky mestom. V prípade zlého počasia sa vystúpenie ruší.

utorok / 18:30 hod / Stará radnica

PechaKucha Night Bratislava

Gurmánstvo a gastronómia, budú leitmotívom špeciálnej 44. edície PechaKucha Night Bratislava, ktorá sa uskutoční 17. júla tentokrát výnimočne priamo pod holým nebom v areáli Novej Cvernovky. Podujatie začne v nezmenenom čase o 19:00 ochutnávkami a piknikom, prezentácie hostí prídu na rad po zotmení o 20:20.

Počas večera divákom predstaví zaujímavých gastro odborníkov a kritikov, výnimočné malé prevádzky, kladúce dôraz na kvalitu, originalitu a udržateľnosť, ako aj ostrieľané a prosperujúce príklady podnikania v gastro biznise. Okrem toho nevynechá poctivých lokálnych pestovateľov, sociálne angažované iniciatívy, či projekty vybraných dizajnérov a vizuálnych umelcov, založené napríklad na komunitnom varení.

streda / 19:00 hod / Nová Cvernovka

Umenie pre verejný priestor

Pravidelný formát moderovaných diskusií v koncepcii Niny Augustínovej bude pokračovať v júlovom vydaní a jeho hosťom bude skupina Kundy Crew.

Skupina vznikla v roku 2010 ako neformálne zoskupenie dievčat, ktoré sa rozhodli vyšívať. Vo svojich výšivkách sa venujú feministickým, antifašistickým či mizantropickým témam. Krížiková výšivka sa v tomto spojení ale stáva nositeľkou radikálnych posolstiev a pomáha vytvárať nové „tradície“, ktoré nie sú založené na predsudkoch a stereotypoch.

streda / 18:00 hod / Kunsthalle Bratislava / Vstup voľný

Street Food Park vol.32

Nechce sa vám variť? Nevadí! Skvelá gastro zóna pred Starou tržnicou ponúka obedy aj večere, od štvrtka do soboty. Riady a poháre používané predajcami na Street Food Parku sú kompostovateľné. Svoje odpadky, prosím, vyhadzujte v našich recyklačných staniciach, kde vás usmerníme ohľadne správneho triedenia. Ďakujeme.

Počas Street Food Parku sa v Starej tržnici bude od stredy do piatku konať Cestovateľský festival Kaleidoskop. V sobotu ho vystrieda tradičný potravinový Trh-Piac-Markt.

streda – sobota / 12:00 – 22:00 hod / Stará tržnica

Cvičenia vo Vodárenskej záhrade

Karloveský športový klub v spolupráci s Vodárenským múzeom BVS vám počas letných mesiacov od pondelka do štvrtka opäť prináša obľúbené cvičenia v záhrade Vodárenského múzea na Devínskej ceste.

Máte radšej jogu? Kvalitné hodiny jogy vonku v Medickej záhrade s akadémiou Ásana od 2. mája do 29. augusta 2019. TU je celý program.

Zdroj: citylife.sk, Ilustračné foto: pixabay.com, TASR

Kam v Bratislave zadarmo
11
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM