Kultúra

Prázdninová zábava pre rodiny s deťmi: Kultúrne leto ponúka rozprávkové predstavenia

Rozprávkové divadelné predstavenia sú pripravené na Rudnayovom námestí, v Starej tržnici aj na Bratislavskom hrade.

Ilustračný obrázok k článku Prázdninová zábava pre rodiny s deťmi: Kultúrne leto ponúka rozprávkové predstavenia
Zdroj: BKIS

Festivalový program Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava ponúka aj počas svojho 44. ročníka programy určené rodinám a detským návštevníkom. Rozprávkové divadelné predstavenia sú pripravené každú druhú stredu na Rudnayovom námestí pri Dóme sv. Martina v rámci cyklu Rozprávky pri Dóme, každú sobotu v Starej tržnici a aj rámci programu Shakespeare na hrade.

Rozprávky pri Dóme

Janko a Marienka (Divadlo zo Šuflíka)

Čarovná klasika v originálnom prevedení s bábkami v životnej veľkosti. V hlbokom lese môže zablúdiť každý a nečudo, že sa v ňom stratia aj naši malí hrdinovia príbehu Janko a Marienka. V tmavej hore objavia sladké prekvapenie, domček z medovníčkov. No nie je všetko zlato, čo sa blyští! V chutnej chalúpke na nich striehne zlá ježibaba. Tešiť sa môžete nielen na veľké bábky, ale aj na pesničky s prvkami terchovskej ľudovej hudby a folklórne tance!

24.7. / 17:00 hod.

Fónka a Tonka z Gramofónie (Divadlo pod balkónom)

Máte radi zábavu, radi tancujete, bádate a spievate? To všetko Vám ponúknu dve škriatkovské princezné Fónka a Tónka z Gramofónie, ktoré putujú svetom so svojimi pesničkami na Časostroji – gramostroji a hľadajú si kamarátov. V predstavení sa deti naučia nové pesničky, tance a uvidia rôzne efekty.

7.8. / 17:00 hod.

Mravoučné príbehy tetky Betky (Teátro Neline)

Kde bolo, tam bolo, v jednom úplne normálnom meste bývala staršia osoba, ktorá sa volala Alžbeta Tajničková. Nebola to len taká obyčajná staršia osoba. Deti v celom meste ju priam zbožňovali a ich rodičia si ju nesmierne vážili. Viete prečo? Pretože vedela nájsť liek na všetky detské choroby na celom svete. Nešťastní rodičia sa na ňu obracali s prosbami o radu ako vyliečiť ich ratolesti. A pretože všetko vedela, tak ju volali tetka Betka Vševedka.

21.8. / 17:00 hod.

Shakespeare s deťmi na hrade

Paskudárium (Divadlo PIKI)

Predstavenie vzniklo podľa knižky D.Taragela „Rozprávky pre neposlušné deti a ich starostlivých rodičov.“ Paskudárium, čiže Múzeum neposlušných detí, založil významný odborník na detskú neposlušnosť, profesor Samojed, v detstve tiež poriadny neposlušník, loptoš a paskudník. Prostredníctvom divadelnej prechádzky po tomto múzeu sa deti dozvedia, ako pán profesor pracoval. Uvidia špeciálne prístroje na zisťovanie detskej neposlušnosti a zoznámia sa s prípadmi výnimočne neposlušných detí, ako sú: mľaskajúci chlapček, špinavá Anička, lenivý Tóno a Vierka, ktorá sa špárala v nose.

14. 7. / 16:00 hod.

Veľkí herci malým deťom (Divadlo Úsmev)

Viete, čo všetko musia vedieť klauni, aby sa zapáčili usporiadateľovi a vyhrali konkurz do cirkusu? A kto zo známych hercov bude sedieť v porote? Neváhajte a príďte sa pozrieť! Klauniáda s pesničkami pre deti od 4 do 10 rokov.

21.7. / 16:00 hod.

Mestské divadlo na trhu

13.7. Divadlo SpozaVoza: Sova

20.7. Teatro Neline: O lúke, motýľovi a kvetinovej víle

3.8. Teatro Neline: Rozprávkový domček

10.8. Divadlo na Hojdačke: Na Zemi dobre mi (envirorozprávka)

17.8. Teatro Neline: Uštrikovaná rozprávka

24.8. MaKiLe: Hadík Vadík a časostroj (výlet do minulosti)

31.8. Divadlo Pod Hríbikom: Princezná Rozmarínka

Stará tržnica / každú sobotu o 11:00 hod.

Bližšie informácie o festivale Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2019 nájdete na: www.bkis.sk, www.bratislava.sk, www.visitbratislava.com a https://www.facebook.com/VaseBKIS/.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM