Kultúra

Tipy na víkend: Voľné dni spestria chrabrí rytieri aj koštovka lahodného piva a vína

Pred nami sú tri voľné dni s príjemným počasím. Vyrazte do ulíc Bratislavy a okolitých mestečiek objavovať nové chute a zážitky!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Voľné dni spestria chrabrí rytieri aj koštovka lahodného piva a vína
14
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Rytieri na Devíne

Na hrade vás čaká ceremoniál s tematikou vývoja šermu v renesancii a tiež dobové tance zo srdca starého Talianska. Nebude chýbať ani rytiersky turnaj. Tátoše budú dupotať, rytieri sa zo sediel zrážať, dámy vábiť svojim tancom, panoši sa v narábaní s pikami a zbraňami predvedú. Uvidíte aj recitál renesančnej západoeurópskej poézie a hudby.

Počas celého dňa bude možné vystreliť si z luku v dobovej strelnici, povoziť sa na živom či drevenom koni, pristaviť sa v dobovej mučiarni alebo si kúpiť drobnosť u remeselných výrobcov.

sobota / hrad Devín / od 10.00 hod. / vstupenky kúpite v pokladnici pri vstupe do hradu Devín / vstupné: rodinné – 17 eur / základné – 8 eur / zľavnené – 4 eurá

Comics Salón & AnimeShow

Festival sa venuje komiksu, anime, hrám, japonskej kultúre, KPOPu, sci-fi, fantasy a hororu. Súčasťou festivalu je bohatá ponuka prednášok, workshopov, súťaží, najnovších filmov, fantastickej literatúry, hudby a umenia. Ponúka stretnutia so spisovateľmi, krsty kníh a samozrejme rôzne kreatívne súťaže.

piatok – nedeľa / DK Ružinov / viac TU

Burzoblšák

Všetky fanúšičky a fanúšikov secondhand módy určite poteší Burzoblšák, ktorý sa uskutoční tradične prvú sobotu v mesiaci. Nájdete tam nielen oblečenie, ale aj handmade výrobky, platne, knihy, obrazy, starožitnosti a iné. V zóne s občerstvením vás budú čakať sladké a slané pochutiny, výborné limonády, sirupy, džemy, ta najlepšia káva a mnoho ďalšieho. Posedieť si budete môcť v oddychovej zóne a deti sa zabavia na tvorivých dielňach a maľovaní na tvár.

sobota / Drieňová 16, Ružinov / od 8.00 do 14.00 hod.

Stalo sa v Bratislave

Salón piva

Obľúbený craft beer festival Salón Piva prichádza s letnou edíciou. Odštartuje v príjemnom prostredí Parku Andreja Hlinku v Ružinove. Užijete si 3 dni poctivého remeselného piva a chutného jedla.

piatok – nedeľa / Park A. Hlinku v Ružinove / vstup voľný

Otvorené viechy

Ochutnávka vín v kamenných pivniciach, podbrániach, vinohradníckych domoch či záhradách a viniciach vinárstiev. Aj to prináša projekt, v rámci ktorého otvárajú svoje viechy vinári vo Sv. Jure, Pezinku, Modre, Šenkviciach a Doľanoch. Milovníci vína si prídu na svoje od júla do konca októbra.

Projekt nadväzuje na tradíciu výčapu vína pod viechou. V minulosti umožňovali otvorene viechy vinohradníkom a vinárom za vopred dohodnutých podmienok predávať vo svojich príbytkoch víno a výrobky z hrozna.

Viechy budú otvorené každý týždeň vo štvrtok, piatok a sobotu v čase od 18.00 do 21.00 hod. / lístky kúpite priamo na mieste alebo online na www.otvorene-viechy.sk / vstup do viech je bezplatný, platí sa len za konzumáciu vína

Viac o kultúre v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM