Rôzne

Tip na výlet: Snehový megalabyrint láka na poľskú stranu Tatier

Len 25 kilometrov cesty od slovenských hraníc rastie najväčší labyrint na svete a unikátny snehový les Snowlandia.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Snehový megalabyrint láka na poľskú stranu Tatier
26
Galéria
Zdroj: Facebook

Aj tento rok sa môžete v Zakopanom tešiť na najväčší snehový labyrint na svete. Kúzelné miesto plné zážitkov a zábavy v snehu je obklopené Tatranským národným parkom.

Snowlandia

Ak sa už neviete dočkať poriadnej snehovej nádielky, zájdite si na výlet kúsok za naše hranice, do poľského Zakopaneho. Len 25 km cesty od slovenských hraníc rastie najväčší labyrint na svete a unikátny snehový les Snowlandia. Veľkými lákadlami sú aj snežný hrad, ZOO, snehový tobogán plný prekážok a tunelov, ktoré sú súčasťou Snowlandie.

Labyrint bol prvýkrát vytvorený v zimnej sezóne 2015/2016. Nachádza sa pod lyžiarskym skokom „Wielka Krokiew“, v bezprostrednej blízkosti Tatranského národného parku. Śnieżny Labyrint je najväčšia stavba tohto typu v Poľsku a vo svete.

V sezóne 2017/2018 by mal labyrint obsiahnuť plochu cca 3 000 metrov štvorcových, všetko ale závisí od poveternostných podmienok. Umelé zasnežovanie a výstavba celého labyrintu trvá asi mesiac a je možná iba počas mínusových teplôt. Minuloročný labyrint dokonca ašpiroval na zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

Snežný hrad

Snežný hrad je miestom ako z rozprávky! Je celý zo snehu a jeho bašty stúpajú do výšky 16 metrov. Hrad je miestom tajomných komôr, tajných chodieb, tunelov, ktorými sa dostanete na vežu alebo terasu, z ktorej sa vám naskytne výhľad napríklad na Wielka Krokiew, Giewont a na zasneženú krajinu.

Všetko, čo v hrade nájdete, je zo snehu. Nezabudnite sa teplo obliecť.

Sánkovanie a Mini ZOO

Sánkovanie milujú deti aj dospelí. A v Snowlandii to dobre vedia. Tento rok je pre vás pripravená osvetlená sánkarská dráha dlhá 200 metrov. A keď ste sa už snehu nabažili, skočte na návštevu za zvieratkami do Mini ZOO. Stretnete sa tu s mnohými druhmi dravých vtákov, jeleňov, kôz, danielov, jahniat a muflónov.

Otváracie hodiny atrakcií:

bludisko a snežný hrad: 10:00 – 22:00 hod.

mini zoo: 10:00 – 16:30 hod.

bobová trať: 10:00 – 20:00 hod.

Vstupné nájdete TU.

Snehový labyrint v poľskom Zakopanom
26
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM