KAW Rôzne Správy

Tip na výlet: Skvelé kúpanie v objatí prírody nájdete neďaleko Bratislavy + FOTO

Naplánujte si už dnes program na víkend! Nemusíte chodiť veľmi ďaleko, do Modry je to na skok a do lokality Piesok potom už len kúsok.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Skvelé kúpanie v objatí prírody nájdete neďaleko Bratislavy + FOTO
4
Galéria

Príjemné kúpanie najnovšie ponúka atraktívna lokalita nad mestom Modra. Slnko a vodu si tu môžete vychutnať priamo v objatí lesov. Kúpalisko Modra-Piesok, ktoré nájdete neďaleko Zochovej chaty, prešlo revitalizáciou a je voľne prístupné návštevníkom.

Obnova kúpaliska

Nádrž kúpaliska kompletne obnovili, hrádza bola kompletne rozobratá, spevnená a zaizolovaná. Nanovo boli vybudované všetky vyústenia potrubí z vodnej nádrže. V rámci vývariska bola vybudovaná stavebná časť čerpacej stanice pre zasnežovanie, ktoré sa prevádza v zime. Súčasťou prác bola aj úprava koruny hrádze cestou zo štrku a nová vodovodná prípojka. Informovala o tom modranská samospráva na svojom webe.

Momentálne sa spracováva štúdia, návrh na dovybavenie areálu (zábradlie na hrádzi, sociálne zariadenia, doplnenie mobiliáru). V budúcnosti by v areáli vodnej nádrže mal pribudnúť aj bufet.

Z histórie

Kúpalisko Modra, Piesky bolo vybudované mestom v roku 1958 v akcii „Z,“ ako vodná nádrž na Vištuckom potoku. Areál s vodnou nádržou bol potom dlhé roky v zlom stavebno-technickom stave. Pôvodným zámerom mesta bolo vybudovanie areálu biokúpaliska s predpokladaným nákladom 1,5 milióna eur. Na takýto zámer bola vypracovaná projektová dokumentácia pre stavebné povolenie a vydané stavebné povolenia.

„Počas posudzovania spoločného projektu Modry a rakúskych miest riadiacimi orgánmi Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa situácia vyvinula tak, že v časti projektu, ktorá bola riešená v Modre, podiel pre „revitalizáciu kúpaliska“ sa znížil na cca 360 000 euro,“ uvádza mesto Modra.

Napriek zníženému rozpočtu sa však podarilo vytvoriť príjemný priestor na kúpanie a relax v prírode.

Kúpalisko Modra-Piesok
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM