Rôzne Správy

TIP na výlet: Nová turistická trasa v Malých Karpatoch ponúka pravú jesennú ROMANTIKU

Trasa je voľné prístupná iba peším turistom a bežcom, nie je určená cyklistom.

Ilustračný obrázok k článku TIP na výlet: Nová turistická trasa v Malých Karpatoch ponúka pravú jesennú ROMANTIKU
9
Galéria

Nechajte sa pozvať na skvelý výlet kúsok nad Bratislavou. Nová trasa v Malých Karpatoch vás povedie lesom medzi Spariskami a Bielym krížom.

Vyhnete sa cyklistom

Lesná cestička obchádza frekventovanú asfaltovú cyklotrasu, po ktorej viedla značka pôvodne. Červená turistická značka zároveň informuje, že trasa je súčasťou Cesty hrdinov SNP, ktorá sa tiahne od Duklianskeho priesmyku až po Devín.

Novootvorený úsek meria päť kilometrov a bol vybudovaný bez zásahu do pôdneho krytu a tiež využitím starých lesníckych zvážnic. S prácami počas výstavby pomáhalo viac ako 100 dobrovoľníkov.

„Nová trasa je krajšou alternatívou k pôvodnej asfaltke, turisti sa vyhnú cyklistom, nie je náročná na kondíciu a zároveň vedie návštevníkov cez atraktívne zákutia mestských lesov,“ priblížil riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Matej Dobšovič. Návštevníci na trase môžu vidieť aj brezový hájik s mokraďou, mohutné borovice douglasky pôvodom zo Severnej Ameriky či jazierko Podkova s košatým 150-ročným bukom.

Hodinková prechádzka

Trasa je voľné prístupná iba peším turistom a bežcom, nie je určená cyklistom. Cyklistov bratislavské mestské lesy žiadajú o využitie siete značených cyklotrás v okolí. „Nový úsek sa dá prejsť pohodovým tempom približne za hodinu a najrýchlejšie sa dá na trasu dostať z rekreačného areálu Horáreň Krasňany, na konci Peknej cesty,“ spresnila mestská organizácia.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Turistická trasa od Sparísk nad Peknou cestou po Biely kríž
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM