Rôzne

Tip na výlet: Noc duchov na hrade Strečno preverí statočnosť aj tých najodvážnejších

Radi sa bojíte alebo počúvate strašidelné príbehy? V tom prípade neváhajte a vyberte sa preskúmať tajomné zákutia nočného hradu Strečno.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Noc duchov na hrade Strečno preverí statočnosť aj tých najodvážnejších
Zdroj: TASR

Hrad Strečno sa aj tento rok stane dejiskom tradičného podujatia Noc duchov, tekvíc a strašidiel. Čaká vás strašidelná prehliadka hradu v nočnej atmosfére a s pútavým programom. Organizátori odporúčajú priniesť si so sebou baterky a veľkú dávku odvahy.

Duchovia a strašidelné príbehy

Hrad týčiaci sa na brale nad riekou Váh obsadia v tento večer bosorky i strigy. Stretnete tam aj hradných duchov a iné príšery. Ak budete mať šťastie, môžete sa s niektorými z nich aj odfotiť.

Taktiež si vypočujte tajomné príbehy, z ktorých mnohých zamrazí. Nebude chýbať povesť o Margite a Besnej, ktorých duchovia vraj dodnes strašia v okolí.

Ohňová šou

Na hrad zavíta aj akčný Fun Helsing, ktorý si posvieti na čarodejnice. Pre odvážnych bude pripravená aj ochutnávka zaujímavých jedál v stredovekej kuchyni. Vyvrcholením nočnej prehliadky bude impozantná ohňová šou.

Noc duchov, tekvíc a strašidiel na hrade Strečno sa uskutoční v sobotu 28. októbra od 17:00 do 21:00 hod. Vstupenky si zakúpite TU. Podujatie, ktoré organizuje Považské múzeum v Žiline, symbolicky ukončí tohtoročnú sezónu tematicky ladených nočných prehliadok.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM