Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Cigánska hudba, indonézska kultúra aj dožinkové slávnosti

Život v hlavnom meste cez víkend rozprúdi cigánsky bašavel, indonézska kultúra, dožinkové slávnosti aj športové akcie.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Cigánska hudba, indonézska kultúra aj dožinkové slávnosti
14
Galéria
Zdroj: TASR

bratislava – inline 2019: posledná jazda!

Leto sa pomaličky blíži ku koncu a s ním aj 16. ročník bratislava-inline. Nenechajte si ujsť poslednú jazdu v tomto ročníku, ktorá bude štartovať v oddychovej zóne Aupark shopping center. Už od 18:00 hod. bude pripravený program pre detičky, ktoré na veľkú jazdu ešte ísť nemôžu. Štart jazdy je o 21:00 hod. a pôjde sa trasa „petržalská tradičná“.

piatok / 18:00 hod. / štart: Aupark

Maxišach

Získajte nový zážitok z šachu pri hre na šachovnici v dlažbe na Hviezdoslavovom námestí pri altánku.

piatok od 15:00 do 20:00 hod., sobota a nedeľa od 14:00 do 20:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Cigánsky Bašavel

Nenechajte si ujsť jubilejný 10. ročník Cigánskeho Bašavelu. V programe, ktorý sa začína o 14. hodine, sa postupne predstavia hviezdy ako Lasky, Lyric, Dorota Nvotová, Kamila Mitrášová, Kamil Mikulčík, Jarka Gavačová, Braňo Jobus či Marcel Forgáč. Súčasťou festivalu sú aj stánky s rómskymi špecialitami, skákací hrad, cirkus, tvorivé dielne, kurzy rómskych tancov, fotokútik, lukostreľba, maľovanie na tvár, virtuálna realita a kopec inej zábavy. Na záver nebude chýbať ani slávnostné krájanie torty!

sobota / 14:00 hod. / Hrad Devín

Indonézsky deň

Záverečným podujatím programového cyklu Medzinárodná Bratislava, ktorý je dlhoročnou súčasťou festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava, bude Indonézsky deň, ktorý sa uskutoční pri príležitosti 74. výročia Nezávislosti Indonézskej republiky.

V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na batikový workshop, ktorým sa začne program Indonézskeho dňa. Nasledovať budú ukážky indonézskeho bojového umenia Pencak Silat a ukážka varenia tradičného indonézskeho jedla. Vystúpi študentská skupina z Indonézskej univerzity Krida Budaya, ktorá sa zameriava na zachovanie indonézskeho tradičného / ľudového tanca a hudby.

sobota / 15:00 hod. / na nádvorí Starej radnice, 17:00 hod. / Hlavné námestie

CiderShow Bratislava 2019

V sobotu sa v Bratislave uskutoční prvý festival ciderov na Slovensku. Príďte ochutnať perlivé, tiché, tradičné, moderné, konzervatívne aj punkové záležitosti od profi a hobby producentov z Česka a Slovenska. Pripravené budú Sigelsberg (SK), Matica ovocná (SK), Utopia (CZ), Cidertalk (CZ), Cidre 99 (CZ), Foot Made Cider (CZ), Oceterie (CZ), Landcraft (CZ), Martin Velfl – Autsajdr (CZ), Steboucider (CZ), AK Cider (CZ), Bacha (CZ).

sobota / 15:00 hod. / v Skrytom bare v Novej Cvernovke

Vajnorské dožinky

MČ Bratislava–Vajnory a Poľnohospodárske družstvo Vajnory pozývajú na 16. ročník tradičných Vajnorských dožiniek. Celé dožinkové dianie bude prebiehať od 13:00 hod. v priestoroch Parku pod lipami, dominantné bude pódium s kultúrnym programom od 15:00 hod., no nebude chýbať ani stánkový predaj od 10:00 až do 01:00 hod., atrakcie, nafukovadlá, tvorivé dielne pre deti, či obľúbená výstava drobných domácich zvierat.

Sprievodné podujatia budú tradične patriť vo Vajnorskom ľudovom dome Stálej expozícií tradičného vajnorského príbytku a Podobenke z Vajnor o.z., ktorá bude predvádzať ukážky remesiel, „Školy vajnorských tradícií“, ale aj ponúkať na predaj vajnorskú keramiku, tričká či publikácie. Nebude chýbať degustácia vajnorských vín či Konopné bludisko s hrami pre deti a rodičov.

Podrobný program nájdete TU.

sobota – nedeľa / Park pod Lipami, Vajnory

Kam v Bratislave zadarmo
14
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM