Rôzne

Tip na výlet: Na poľskej strane Tatier dnes otvoria snehový megalabyrint a mino-zoo

V poľskom Zakopanom bude o zábavu postarané aj tento rok. Opäť tam vyrástol najväčší labyrint na svete a unikátny snehový les Snowlandia.

Zdroj: Facebook

Na poľskej strane Tatier dnes naši susedia otvoria najväčší snehový labyrint na svete. Miesto plné zážitkov a zábavy v snehu sa určite oplatí navštíviť.

Unikátna Snowlandia

V poľskom Zakopanom bude o zábavu postarané aj tento rok. Len 25 km cesty od slovenských hraníc opäť vyrástol najväčší labyrint na svete a unikátny snehový les Snowlandia.

Megalabyrint nájdete pod lyžiarskym skokom „Wielka Krokiew“, v bezprostrednej blízkosti Tatranského národného parku. Umelé zasnežovanie a výstavba celého labyrintu trvá asi mesiac a je možná iba počas mínusových teplôt. Minulý rok pracovalo na stavbe labyrintu 40 ľudí a spotrebovali až 60-tisíc kociek ľadu. Bludisko malo rozlohu až 2500 metrov štvorcových.

Dnesšným dňom bude otvorená aj mini-zoo, v ktorej nájdete mnohé druhy dravých vtákov, jeleňov, kôz, danielov, jahniat a muflónov. Nezbedníkom bude k dispozícii aj osvetlená 200-metrová sánkarská dráha, otvorená od 25. decembra. Veľkými lákadlami sú aj snežný hrad a palác snehových kráľov.

Snežný hrad je miestom ako z rozprávky! Je celý zo snehu a jeho bašty stúpajú do výšky 16 metrov. Hrad je miestom tajomných komôr, tajných chodieb, tunelov, ktorými sa dostanete na vežu alebo terasu, z ktorej sa vám naskytne výhľad napríklad na Wielka Krokiew, Giewont a na zasneženú krajinu. Snežný hrad a palác snehových kráľov budú otvorené po 15. januári 2019.

Bludisko bude otvorené od 10:00 – 22:00 hod., mini-zoo od 10:00 – 16:00 hod. Podrobné informácie a cenník nájdete TU.

Snehový labyrint v poľskom Zakopanom
26
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM