Kultúra

Tip na výlet: Jánošíkove dni 2017 v Terchovej budú trvať štyri dni

Folklór, tanec, hudba, spev, dobré jedlo a tradičné stánky. To všetko a bohatý sprievodný program pre vás prichystali organizátori Jánošíkových dní v Terchovej.

Ilustračný obrázok k článku Tip na výlet: Jánošíkove dni 2017 v Terchovej budú trvať štyri dni
9
Galéria
Zdroj: janosikovedni.sk

Kedy inokedy by ste mali navštíviť malebnú obec Terchová, ak nie počas tradičných Jánošíkových dní! Jubilejný 55. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej sa uskutoční v dňoch 3. až 6. augusta 2017.

Nielen folklór

Jánošíkove dni 2017 budú trvať štyri dni a organizátori pripravili tradične bohatý a pestrý program. Popri dominantnom folklóre nebudú chýbať ani koncerty world music, výstavy, prezentácie ľudových remesiel, divadelné predstavenie, premietanie filmov, folklórstroj a iné sprievodné akcie.

Deti sa môžu tešiť na samostatné detské programy a seniori si užijú program seniorských súborov a skupín z celého Slovenska. „Neodmysliteľnou zložkou záverečného dňa Jánošíkových dní býva od roku 1968 divácky atraktívny konský vozový sprievod – s hrdými krojovanými furmanmi a hrajúcimi muzikantmi vo vozoch. Ako je všeobecne známe, ide o erbové podujatie Jánošíkových dní, pričom v tomto roku sa uskutoční po päťdesiaty raz,“ píšu organizátori na webe.

Počas festivalu sa organizátori pokúsia o slovenský rekord v najväčšom počte spoločne hrajúcich muzikantov na klávesovú harmoniku – akordeón (po terchovsky „pianofku“).

Hlavným organizátorom podujatia je Obec Terchová, spoluorganizátormi sú Žilinský samosprávny kraj a Krajské kultúrne stredisko v Žiline, s finančným prispením Fondu na podporu umenia. Už vyše štvrťstoročie má tento populárny a divácky vyhľadávaný festival medzinárodný charakter a za ten čas sa na ňom predstavilo niekoľko tisíc účinkujúcich z vyše 30 krajín sveta.

3. – 6. august / Terchová / vstupenky 6 – 14 eur, v závislosti od typu lístka

Viac o programe počas Jánošíkových dní sa dočítate TU.

Jánošíkove dni 2016
9
Galéria
Zdroj: janosikovedni.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM