KAW Správy Samospráva

Tento spoj MHD večne meškal! Nastala však zmena, pri čakaní už "nevystojíte jamu"

Meškania autobusu, ktorý jazdí z Petržalky na Kukučínovu a späť, väčšinou súviseli so spustením výstavby diaľničného obchvatu.

Ilustračný obrázok k článku Tento spoj MHD večne meškal! Nastala však zmena, pri čakaní už "nevystojíte jamu"
Zdroj: DPB, a. s.

Linkou číslo 98, ktorá premáva z konca Petržalky na Kukučínovu a späť, sa v čase pred koronou vozili stovky ľudí. Spoj je dosť využívaný aj v súčasnosti. Mnohí však pri čakaní naň hromžili na zastávke a sťažovali sa, no nič nepomáhalo. Na linku si cestujúci museli počkať niekedy aj desiatky minút navyše. Meškania väčšinou súviseli so spustením výstavby diaľničného obchvatu.

Príde načas

Situácia s oneskorenými príchodmi autobusu na zastávky by už mala byť lepšia. Dopravný podnik Bratislava totiž upravil prevádzku tejto linky tak, aby na konečnej zastávke vznikla väčšia časová rezerva a zároveň predĺžil aj jazdnú dobu v problémových úsekoch.

„Problému sme sa začali intenzívne venovať a linke 98 sme zásadným spôsobom upravili prevádzku. Autobusy majú medzi jednotlivými spojmi na konečných väčšiu časovú rezervu a predĺžili sme aj jazdnú dobu v problémových úsekoch, kde meškania najčastejšie vznikali,“ pochválil sa na sociálnej sieti bratislavský dopravný podnik.

Výsledkom spomínaných zmien je oveľa väčšia presnosť. Pri čakaní na 98-čku by ste tak už na zastávke nemali „vystáť jamu.“

Mohlo by vás zaujímať

ZLEPŠENIA NA LINKE 98 Asi každý obyvateľ východnej časti Petržalky si už zvykol na pravidelné meškania autobusu 98,...

Posted by Dopravný podnik Bratislava on Tuesday, March 2, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM