Tomáš Stupavský Rôzne

Takto v súčasnosti vyzerá naša „rozbitá“ Bratislava a ďalšie opravy sú na pláne + FOTO

Rozkopané cesty, dopravné obmedzenia, zápchy, stavebných ruch, prach, špina. To všetko je momentálne charakteristické pre mnohé dopravné ťahy Bratislavy. Mesto sa rozhodlo na jeseň opraviť cesty, vybudovať bezbariérové priechody a upraviť chodníky, aj napriek tomu, že nestihlo dohnať staré resty.

Ilustračný obrázok k článku Takto v súčasnosti vyzerá naša „rozbitá“ Bratislava a ďalšie opravy sú na pláne + FOTO
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

V Bratislave sa od 21. septembra rozbehli rozsiahle opravy, ktoré majú dať dokopy žalostný stav niektorých dôležitých dopravných ťahov. Škoda, že sa rekonštrukcie vykonávajú naraz. Ak sa v dnešných dňoch vyberiete ráno do práce autom, pribaľte si so sebou aj dávku trpezlivosti.

Mesto začalo ďalšiu fázu opráv, ktoré nadväzujú na práce z leta. Tie mali trvať celý október. Magistrát na tieto rekonštrukcie vynaložil viac ako jeden milión eur z vlastného rozpočtu.

Avšak sú tu niektoré projekty, ktoré už mali byť dávno hotové a takisto sa výrazne podpisujú pod „rozkopaný“ stav Bratislavy.

Štúrova, Jesenského, Šafárikovo námestie, Vajanského nábrežie

Napríklad taká Štúrova. V jej prípade sa už konečný termín ukončenia prác toľkokrát posúval, že už sa žiadnemu ďalšiemu dátumu nedá veriť. Okrem Bratislavčanov a turistov sú asi najviac z tejto situácie rozčarovaní a rozzúrení majitelia tamojších prevádzok. Tí prichádzajú o zisky, ale už aj o ilúzie, že sa vôbec niekedy Štúrova dokončí. Viac sa dočítate tu: Nekonečný príbeh: oprava Štúrovej ulice. Miestni podnikatelia sú už zúfalí + FOTO

So Štúrovou súvisí aj odstávka na Jesenského ulici. Kvôli opravám na električkovom triangli a trakčnom vedení už takmer štyri mesiace tadiaľto nepremávajú električky. Našťastie už na križovatke ulíc sa vraj s prácami finišuje, ale aj tak uzávierka Štúrovej a Jesenského bude trvať minimálne do 31.10.2015, tak sa uvádza na stránke magistrátu.

Prečítajte si tiež: V októbri sa ešte po Jesenského ulici električkou neodveziete. Zhotoviteľ posunul konečný termín

Ak sa vydáme po Štúrovej smerom k Dunaju nájdeme tam ďalší „stavebný kráter“. Stavebné práce na Šafárikovom námestí sa hýbu naozaj pomaly a organizácia dopravy sa tu mení takmer každý mesiac.

Aby toho nebolo málo nedávno sa začalo opravovať aj Vajanské nábrežie, čiže v dopravnej špičke je tu kolóny postarané. Počas celého októbra je na tomto úseku naplánovaných viacero dopravných obmedzení. Viac sa dočítate tu: Oprava eletričkovej trate na Vajanského nábreží si vyžiada aj dopravné obmedzenia

Rozkopávka pred Zuckermandelom

Rozkopanú cestu nájdeme aj pred novým rezidenčným projektom Zuckermandel. Tieto opravy nariadil developer J&T Real Estate. Na tomto mieste kvôli rozširovaniu vozovky padla za obeť veľká časť zelene na nábreží. Spoločnosť sa však zaviazala, že zelené plochy na dunajskú promenádu prinavráti ešte vo väčšom množstve ako ich tam bolo predtým. Všetky spomínané stavebné lokality robia bohužiaľ z nášho mesta jeden veľký „krtinec“.

A ďalšie rozkopávky a dopravné obmedzenia sú ešte na pláne. Na ceste v úseku ulíc Trnavská – Bajkalská v Bratislave dôjde od utorka k obmedzeniu premávky. Do konca týždňa by tam mali prebiehať rekonštrukčné prá­ce.

„Všetko bude vyznačené prenosným dopravným značením, premávka bude v úseku zúžená. Prejazdný bude striedavo raz ľavý a raz pravý jazdný pruh,“ uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Zoznam plánovaných opráv komunikácií:

  • Staromestská ulica (vstup do križovatky pred Suchým mýtom),
  • Námestie 1. máj (od Kollárovho nám. po podjazd Staromestskej ul.),
  • Námestie arm. Gen. L. Svobodu (od Mosta SNP po zjazd zo Staromeskej + výjazd na most),
  • Štefánikova (od Krížkovej po Lermontovú),
  • Einsteinova (zástavka MHD Icheba + nástupisko),
  • Krížna (od Trnavského mýta smer Vajnorská ul.),
  • Trnavská (od Palkovičovej v smere von z mesta),
  • Dúbravka (úprava chodníkov).

Prečítajte si tiež: Mesto buduje bezbariérové priechody a pokračuje v opravách ciest: Tieto komunikácie sa dočkajú rozsiahlych úprav

Rekonštrukčné práce v Bratislave
30
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM