Alexandra Húsková Správy

Oprava eletričkovej trate na Vajanského nábreží si vyžiada aj dopravné obmedzenia

Dopravný podnik Bratislavy začal s opravou električkovej trate na Vajanského nábreží. V tejto časti mesta je tak obmedzená aj osobná doprava, pričom na oboch stranách vozovky sú dva jazdné pruhy zúžené do jedného - pravého. Obmedzenia budú postupne v troch fázach trvať cca do 28. októbra 2015.

Ilustračný obrázok k článku Oprava eletričkovej trate na Vajanského nábreží si vyžiada aj dopravné obmedzenia
Zdroj: TASR

Tento úsek električkovej trate prechádza opravou z dôvodu jej potreby kvôli ďalšej premávke električiek v tejto časti mesta. Električkový zvršok je na mnohých miestach poškodený a preto bolo nevyhnutné pristúpiť k oprave tejto električkovej tra­te.

Opravy prebiehajú v troch etapách, pričom 2. a 3. etapa prebiehajú súčasne na dvoch miestach:

  1. V úseku od Slovenskej národnej galérie po Múzejnú ulicu – ľavý jazdný pruh v smere jazdy do centra a ľavý jazdný pruh v smere jazdy z centra mesta – v termíne: 24.9.2015 – 12.10.2015;
  2. V úseku od Námestia Ľudovíta Štúra po Múzejnú ulicu – ľavý jazdný pruh v smere jazdy do centra a ľavý jazdný pruh v smere jazdy z centra mesta (presmerovanie pravého jazdného pruhu z centra do protismeru z dôvodu výmeny koľajového oblúka a koľajovej výhybky križujúce sa cez komunikáciu v priestoroch smerujúceho pred Ministerstvo životného prostredia SR) – v termíne: 12.10.2015 – 28.10.2015;
  3. V úseku od Múzejnej ulice po Šafárikovo námestie – ľavý jazdný pruh v smere jazdy do centra a ľavý jazdný pruh v smere jazdy z centra mesta – v termíne: 12.10.2015 – 28.10.2015.

Opravu realizuje spoločnosť TSS Grade, hodnota zákazky je cca 1 100 000 eur. Opravu električkovej trate v tomto úseku dozoruje Dopravný podnik Bratislava.

Prečítajte si aj: Vajnorská radiála sa konečne dočká modernizácie! Od Trnavského mýta až po Zlaté piesky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM