Rôzne

Svätý Vavrinec premení centrum Bratislavy na veľkú kuchyňu

Návštevníci budú môcť sledovať prácu pod vareškami renomovaných kuchárov z Bratislavského klubu, ktorí pred očami divákov pripravia lahôdky príťažlivé nielen pre jazyk, ale aj pre oči.

Ilustračný obrázok k článku Svätý Vavrinec premení centrum Bratislavy na veľkú kuchyňu
Zdroj: TASR

Dnes na poludnie sa na Hlavnom námestí v Bratislave, ktoré sa považuje za srdce hlavného mesta, rozpálili kuchárske platne a grily – námestie sa premenilo na improvizované kráľovstvo kuchárov a cukrárov. O X. ročníku osláv svätého Vavrinca – patróna kuchárov a cukrárov 2016 informovala generálna tajomníčka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Zuzana Dúžeková.

„Aj v tomto roku sa tu budú opekať, grilovať a aj pripravovať všakovaké slané i sladké dobroty. Návštevníci budú môcť sledovať prácu pod vareškami renomovaných kuchárov z Bratislavského klubu, ktorí pred očami divákov budú pripravovať lahôdky príťažlivé nielen pre jazyk, ale aj pre oči,“ uviedla.

Zídu sa priatelia dobrého jedla

Akcia potrvá až do 17.00 h. Jej organizátorom je Bratislavský klub kuchárov a cukrárov SZKC, prebieha pod záštitou primátora hlavného mesta Iva Nesrovnala v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Podujatie je súčasťou festivalu Kultúrne leto a hradné slávnosti Bratislava 2016.

Podľa Dúžekovej si účastníci osláv budú mať z čoho vyberať. „Svätý Vavrinec nebude skúpy a škála ponuky je naozaj dostatočne široká. Ochutnávať sa budú ryby, hydina, zelenina, palacinky, vynikajúca talianska kávička, pivo, vínko, atď.,“ povedala a zároveň pozvala na slávnosti nielen všetkých profesionálnych kuchárov, ale predovšetkým priateľov dobrého jedla, pitia a zábavy.

Čítajte aj: Máte už plán na víkend? Zatancujte si v balkánskom štýle, zájdite na koncert a obdivujte vojenskú techniku

Ilustračné foto

Svätý Vavrinec premení centrum Bratislavy na veľkú kuchyňu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM