Správy

Sú vaše budovy "ozdobené" grafitmi? Požiadajte o príspevok na ich odstránenie

Vlastníci budov môžu každý mesiac získať príspevok hlavného mesta na odstránenie nelegálnych grafitov.

Ilustračný obrázok k článku Sú vaše budovy "ozdobené" grafitmi? Požiadajte o príspevok na ich odstránenie
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Mesto Bratislava aj tento rok poskytuje možnosť čerpania finančného príspevku pri odstraňovaní nelegálnych grafitov na budovách a objektoch. Bratislava24.sk informovala Iveta Kešeľáková z oddelenia komunikácie a marketingu bratislavského magistrátu.

Príspevok je určený právnickým osobám, ktorých zakladateľom nie je hlavné mesto a fyzickým osobám, ktoré majú trvalý pobyt na území hlavného mesta. V mestskom rozpočte je na tento účel vyčlenených rekordných 150-tisíc eur.

Kam poslať žiadosť

Príspevok môže byť udelený do maximálnej výšky 3-tisíc eur pre jedného žiadateľa a musí byť použitý na preplatenie nákladov súvisiacich s odstraňovaním nelegálnych grafitov z fasád bytových a nebytových budov a objektov, t. j. nákupom odstraňovacích náterov, jednorazových náterov, preventívnych ochranných náterov a služieb súvisiacich s realizáciou odstraňovania grafitov.

Tlačivo žiadosti o finančný príspevok je potrebné vyplniť a doručiť vždy k poslednému dňu v mesiaci na oddelenie životného prostredia a mestskej zelene. Finančné príspevky sa budú udeľovať každý mesiac do konca septembra 2017, prípadne do vyčerpania vyčlenenej sumy.

Nevyhnutnou súčasťou žiadosti o finančný príspevok na odstraňovanie nelegálnych grafitov sú bližšie informácie o predpokladanom zásahu (napr. na akej ploche sa odstraňujú grafity, použitie antigrafitového náteru).

Počet žiadateľov sa zvyšuje

Tento príspevok je medzi Bratislavčanmi obľúbený a veľmi využívaný, čo dokazuje každým rokom sa zvyšujúci počet žiadateľov a aj každoročne navýšený objem finančných prostriedkov v rozpočte mesta určených na tento účel. Minulý rok túto možnosť využilo okolo 60 žiadateľov a prerozdelila sa celá suma 90-tisíc eur.

Bližšie informácie o systéme pomoci pri odstraňovaní grafitov spolu s formulárom žiadosti nájdete TU.

Ilustračný obrázok

Odstránenie grafitov na nábreží Dunaja
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM