Správy

Polícia pokračuje v preventívnych aktivitách v boji proti nelegálnym grafitom

Mestskí policajti budú aj tento školský rok pokračovať v preventívnom projekte zameranom na boj proti nelegálnym grafitom.

Ilustračný obrázok k článku Polícia pokračuje v preventívnych aktivitách v boji proti nelegálnym grafitom
12
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia začína s prednáškami v októbri a ponúkne ich všetkým základným školám. „V rámci projektu magistrátu hlavného mesta „V školách o grafity“ navštevujeme žiakov druhého stupňa základnej školy a diskutujeme o tom, či sú grafity umenie alebo vandalizmus,“ informuje hovorkyňa mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

Žiaci diskutujú o grafity

Žiaci majú k dispozícii rôzne zábery grafity a diskutujú, či takéto aktivity prispievajú k skrášľovaniu mesta alebo naopak, naše okolie poškodzujú. Príslušníci mestskej polície žiakom vysvetľujú, že nelegálne grafity sú trestným činom poškodzovania cudzej veci a za tento hrozí trest odňatia slobody.

V minulom školskom roku navštívili policajti 28 základných škôl, na ktorých diskutovali s takmer 2 000 deťmi.

Preventívne prednášky nie sú jediným opatrením, ktorým sa mestská polícia chce zapojiť do boja proti nelegálnym grafity v meste. „Internými zmenami v plánovaní práce sa nám darí vyčleňovať stále viac policajtov, ktorí pôsobia v peších hliadkach. Hliadky mestskej polície vo zvýšenej miere pravidelne kontrolujú miesta, kde zvykne dochádzať k vandalizmu sprejermi. Rozširujeme tiež počet kamier zapojených do mestského kamerového systému,“ povedala hovorkyňa.

Mestská polícia sa snaží pri riešení problematiky nelegálnych grafity úzko spolupracovať aj s Krajským riaditeľstvom policajného zboru v Bratislave. Na úrovni magistrátu bola zriadená komisia na riešenie problematiky grafity. Jej úlohou je vyhodnocovať podnety, informácie a vývoj problematiky v meste.

Čítajte aj: Vyčíňanie tvorcov grafitov nemá konca. V Starom Meste jedno dielo odstránili

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM