Nina Táborská Rôzne

Štúrovci sa rozrástli. Na Obchodnej pribudla nová Djelňa, na dobré jedlo aj kávu

Kaviarne Štúr netreba Bratislavčanom nijako špeciálne predstavovať. Po Štúr Café na Štúrovej a na Panskej a Rannô Ptáčati kúsok od Hlavnej stanice, sa Štúrovci usídlili aj na Obchodnej. Nová Ďjelňa je viac gastro.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovci sa rozrástli. Na Obchodnej pribudla nová Djelňa, na dobré jedlo aj kávu
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Na mieste, ktoré kedysi okupovalo Bistro St. Germain, vznikla pred mesiacom Ďjelňa na štandardne dobrú kávu, nápadité jedlá a tradične chutné koláče.

Kaviarne Štúr Café dlhodobo hrali v hlavnom meste prím. Posledné roky ale pribudlo v Bratislave niekoľko zaujímavých podnikov pre kávových milovníkov, knihomolov, povaľačov, fajnšmekrov,… pre tých, ktorí boli predtým verní práve Štúrovcom.

Kreativita, jedinečnosť a nápaditosť jednoznačne nechýba ani jednej z ich kaviarní. Obchodná ale momentálne zažíva Martinus boom, ak si chcete sadnúť vo Foxforde, nie vždy sa vám to podarí, na rohu už tradične aj v tomto počasí mrzne pojazdný Pán Králiček, neďaleko sú ďalšie miesta pre dobrú kávu. Aj preto je otvoriť Ďjelňu v tejto lokalite trochu trúfalým počinom.

Túto skutočnosť si zrejme uvedomili i majitelia. Vizuálovo je Ďjelňa, aspoň jej „viac gastro“ časť, len jemne štúrovská. A teda priestor prichádza s niečim novým.

Štýlové kaviarne sú dnes v Bratislave miestami vyhľadávanými, ako pre domácich tak i pre turistov. Hlavné mesto žije kávou. V podnikoch aj na ulici. Toto nové miesto oproti ostatným nezaostáva ani v kvalite kávy, ani vizuálovo.

Podniku však zatiaľ chýba trochu života – a teda ľudia. Pri dvoch návštevách bol priestor Ďjelne prázdny, avšak zle sme sa tam rozhodne necítili.

V jedálnom lístku pribudlo niekoľko zaujímavých gurmánskych noviniek, nechýba milá, ochotná obsluha. Tradičné koláče nájdete dnes už len v klasických cukrárniach, takže ani tu ich nehľadajte. Na tie je momentálne v Starom meste špecialista Dobre&Dobré v Starej trižnici. Ak ale patríte k fanúšikom cheesecake, v Ďjelni vaše chuťové poháriky určite protestovať nebudú. Jedine, že by nemali dosť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM