Samospráva

Stavba pod Mostom SNP je typický príklad arogancie niektorých „tiežpodnikateľov"

Takto zhodnotil situáciu primátor Ivo Nesrovnal na margo kritizovanej stavby pod Mostom SNP, kde sa už uskutočnil štátny stavebný dohľad.

Ilustračný obrázok k článku Stavba pod Mostom SNP je typický príklad arogancie niektorých „tiežpodnikateľov"
10
Galéria

V relácii Hlavné mesto spravodajskej televízie Tablet.TV to potvrdil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Momentálne čakám na vyhodnotenie zistení, ktoré určia ďalší postup," dodal bratislavský primátor.

Oznámil, že ak sa potvrdia zásahy nad rámec povolení, ktoré mal stavebník len na sanáciu havarijného stavu vstupných priestorov do vyhliadkovej veže UFO, nie je vylúčené ani vypovedanie nájomnej zmluvy so spoločnosťou Zemegula, ktorá kritizované stavebné zásahy zrealizovala.

„Teraz sú akékoľvek práce zastavené, ďalšie kroky určíme aj spolu s pamiatkarmi na základe správy z kontroly,“ zopakoval Nesrovnal.

Príklad podnikateľskej arogancie

Skonštatoval, že problémom nie je myšlienka vybudovať na mieste turistické a informačné centrum. „To má logiku, práve na tomto mieste sa pretínajú cyklotrasy a do mesta vstupujú cykloturisti,“ upozornil Nesrovnal.

Kritizuje však spôsob, akým k záležitosti pristúpila spoločnosť, ktorá si od mesta na tieto účely prenajala priestor. „Je to typický príklad arogancie niektorých „tiežpodnikateľov“, ktorí pod rúškom povolenia odstraňovania havarijného stavu chystajú ďalší krok," povedal.

Poukázal pritom na to, že už dva roky mesto márne čaká na predloženie projektovej dokumentácie na stavbu info pointu. „Navyše, to, čo tam firma doteraz svojvoľne vykonala, absolútne nekorešponduje s podmienkami, ktoré mesto dalo do nájomnej zmluvy, že stavba musí rešpektovať hmotové a tvarové riešenie Mosta SNP, ikonického objektu, ktorý je navyše už aj národnou kultúrnou pamiatkou,“ zdôraznil primátor.

Kritizovaná výstavba pod Mostom SNP
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM