Komunálne voľby

Starosta Petržalky J. Hrčka chce na jeseň obhájiť svoj post: Bilbordy v kampani nepoužije

Zbierať podpisy na kandidatúru bude ako nezávislý kandidát.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Petržalky J. Hrčka chce na jeseň obhájiť svoj post: Bilbordy v kampani nepoužije
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Starosta Petržalky Ján Hrčka bude v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách obhajovať svoj post a opätovne kandidovať na šéfa tejto mestskej časti. Uviedol to počas poslednej tradičnej online diskusie s občanmi. Kandidovať bude ako nezávislý.

Bez bilbordov

Možno oficiálne oznámenie nebolo, ale na akúkoľvek otázku potvrdzujem, že kandidovať budem. Či budem zvolený alebo nebudem zvolený, závisí od obyvateľov a ich spokojnosti,“ skonštatoval vo videu na sociálnej sieti.

Počas predvolebnej kampane nebude využívať bilbordy, letáky ani iné reklamné veci. Odôvodňuje to tým, že ak niekto nevie byť po štyroch rokoch zvolený aj bez bilbordov, ak si ľudia za ten čas nevšimnú jeho robotu alebo s ňou nie sú spokojní, je to istá vizitka daného starostu.

Nebudem robiť kampaň typu bilbordy, letáky alebo niečo podobné. Budem zberať podpisy na kandidatúru ako nezávislý kandidát,“ povedal Hrčka, ktorý je zároveň bratislavským mestským poslancom.

Na starostu najväčšej bratislavskej mestskej časti bude kandidovať aj bývalý slovenský tenista Martin Kližan. Do volieb ide ako nezávislý kandidát s podporou viacerých politických strán.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom konania sa volieb.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM