Rôzne Správy

Starodúbravská zabíjačka poteší maškrtníkov a milovníkov zabíjačkových dobrôt

Dúbravka pripravila sviatok pre všetkých milovníkov dobrého jedla.

Ilustračný obrázok k článku Starodúbravská zabíjačka poteší maškrtníkov a milovníkov zabíjačkových dobrôt
10
Galéria
Zdroj: TASR

Starodúbravská zabíjačka

Pre maškrtníkov a milovníkov zabíjačkových špecialít pripravila mestská časť Dúbravka podujatie, ktoré má za úlohu oživiť tradíciu zabíjačiek v starej Dúbravke. V areáli Dúbravského múzea budete od 8:00 hod. svedkami vytápania škvariek, výroby tlačenky a klobás či varenia kapustnice. Z týchto dobrôt môžete, samozrejme, veselo ochutnávať. Okrem toho je pripravená aj prehliadka Dúbravského múzea.

Výstava o kozmonautike

Ak ste ešte neboli na výstave Cosmos Discovery, dnes je ten správny čas. Zoberte aj svoje ratolesti a zažite dobrodružstvo, aké sa len tak nevidí. V priestoroch Incheby uvidíte viac ako 200 originálnych artefaktov z vesmírnych misií USA a ZSSR. Môžete sa dotknúť Mesiaca, usadiť sa do riadiacej kabíny raketoplánu či vstúpiť na palubu vesmírnej stanice.

Prechádzka na Kolibe

Voľný deň môžete prežiť aj príjemnou prechádzkou v krásnom prostredí bratislavskej Koliby. Okrem obdivovania jesenných farieb okolitého lesa, sa môžete previezť lanovkou na Železnú studničku a späť a obdivovať krásy prírody z výšky. Nádherný výhľad ponúkne aj nová rozhľadňa na Americkom námestí. Skrehnuté ruky si môžete následne zahriať v reštaurácii Altitude na televíznej veži.

Čarodejník z krajiny Oz

V rámci Medzinárodného filmového festivalu Bratislava 2016 si môžete pozrieť slávnu rozprávku podľa predlohy L. Franka Bauma Čarodejník z krajiny Oz. Film je jedným z prvých „veľkých“ filmov, nakrútených na Technicolor štvrtej generácie, teda technológiou, ktorá priviedla farbu do kinematografie. Predstavenie začína o 15:45 hod. v Kine Lumière.

Koncert Václav Neckář + Bacily & Fragile

Najväčšie hity ako Lékořice, Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě, Kdo vchází do tvých snů či Půlnoční v podaní Václava Neckářa a kapely Bacily si môžete vychutnať vo štvrtok večer o 20:00 hod. v HANT Aréne. Okrem jedného z najuznávanejších českých hudobníkov vystúpi v rámci koncertu aj trojnásobný víťaz OTO skupina Fragile. Lístky si môžete kúpiť TU.

TIPY na 17. november
10
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM