Správy

Staré Mesto zrekonštruuje Heydukovu ulicu

Heydukova dostane nový povrch vozovky a chodníkov, ktoré by mali byť bezbariérové a upravené aj pre nevidomých.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto zrekonštruuje Heydukovu ulicu
4
Galéria
Zdroj: TASR

V bratislavskom Starom Meste sa koncom mesiaca začne rekonštrukcia Heydukovej ulice. Tá zahŕňa úsek od Kolárskej po Hollého ulicu.

Vozovka a chodníky

Práce by mali byť ukončené do 28. augusta a zahŕňajú obnovu celého povrchu vozovky a chodníkov, ktoré by mali byť bezbariérové a upravené aj pre nevidomých. „Vzhľadom na umiestnenie nemocnice a zásobovanie bude prejazd čiastočne zachovaný,“ uvádza mestská časť na svojej webovej stránke.

Staré Mesto už zrevitalizovalo napr. Palackého ulicu s priľahlou Kúpeľnou ulicou, vynovená je tiež Škarniclova a Moskovská ulica, konkrétne v úseku od Strážnickej po Záhradnícku ulicu. Obnovené by mali byť tiež schody na Škarniclovej/Svo­radovej, na Mudroňovej a Haydnovej, v pláne je tiež oprava schodov na Lipovej/Révovej a Dankovského/Tva­rožkovej. Rekonštrukčné práce sa týkajú tiež dlažby na parkovisku a vchode do vnútrobloku na Mikulášskej ulici či chodníkov a ciest na Björnsonovej ulici, v úseku od Šancovej po Povraznícku. Komplexnej obnovy by sa mala dočkať aj Panenská ulica. Okrem nových spevnených plôch na ceste a chodníkoch po oboch stranách ulice by tu mali pribudnúť aj stromy a nové plochy zelene.

Heydukova ulica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM