Správy

Staré Mesto nechá preveriť stav stromov na dunajskom nábreží

Bratislavské Staré Mesto nechá vypracovať dendrologický posudok na stromy, ktoré sa nachádzajú na dunajskom nábreží.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto nechá preveriť stav stromov na dunajskom nábreží
Zdroj: Dnes24.sk

Ide o úsek medzi Mostom SNP a River Parkom, ktorý má mestská časť vo svojej správe. Potvrdila to staromestská hovorkyňa Nora Gubková.

Samospráva Starého Mesta týmto krokom reaguje aj na vyvrátenie stromu na promenáde počas búrky začiatkom mesiaca. Strom hlošina úzkolistá, známa aj ako česká oliva, vo vetre a búrke spadla, pričom už dlhší čas bola naklonená nad chodník. Pád stromu síce nikoho nezranil, avšak samospráva chce podobným pádom zabraňovať.

Arboristi tento rok už skontrolovali napr. stromy na spomínanej Palackého ulici i Hviezdoslavovom námestí. Na týchto miestach samospráva totiž revitalizovala existujúcu zeleň, využila pritom aj peniaze z miliónovej dotácie v súvislosti so slovenským predsedníctvom. „Arboristi systematicky chodili, počúvali a vypracovali dendrologický posudok,“ uviedla Gubková.

Mestská časť však okrem dendrologických posudkov plánuje riešiť aj náletovú zeleň, ktorá tiež podľa hovorkyne robí „šarapatu“. Ako príklad spomenula jaseň na Múzejnej ulici, ktorý až dvíhal časť chodníka v danej lokalite.

„Prvoradá je bezpečnosť,“ zdôraznila Gubková, podľa ktorej na nebezpečné či naklonené stromy môžu miestnu staromestskú samosprávu upozorňovať aj samotní obyvatelia.

Prečítajte si aj: Lesníci chcú na ostrove Sihoť vyrúbať 1 300 metrov kubických dreva ročne

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM