KAW Kultúra

Staré autá, klapky a KAMERY: V centre Bratislavy nakrúcajú americkí FILMÁRI

Bratislava je pre oko kamier zahraničných filmárov stále príťažlivá. Filmový štáb spoza oceánu sa u nás zdrží približne mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Staré autá, klapky a KAMERY: V centre Bratislavy nakrúcajú americkí FILMÁRI
Zdroj: Facebook.com/Staré Mesto - srdce Bratislavy

Nie je to prvý raz, čo bude Bratislava „hviezdiť“ v zahraničnej produkcii. Filmári tu už roky nachádzajú vhodné historické budovy či celé ulice a navyše ich filmovanie vyjde lacnejšie ako v iných európskych krajinách.

Magnetom sú historické budovy

Aktuálne sa filmári rozložili na rôznych miestach v centre Bratislavy, aby nakrútili zábery do filmu The Performance režisérky Shiry Pivenovej.

Ako zistil portál Refresher, v snímke si „zahrajú“ viaceré historické budovy hlavného mesta. Nakrúcať sa bude v priestoroch Slovenského národného divadla, Slovenskej filharmónie aj Primaciálneho paláca. Filmárov budete môcť stretnúť v uliciach celý mesiac.

Hviezdni herci

Film, ktorého príbeh sa odohráva počas 2. svetovej vojny sa nakrúca podľa knihy amerického dramatika, prozaika, filmového scenáristu a publicistu Arthura Millera. Zachytáva život amerického Žida – stepujúceho tanečníka Harolda Maya, ktorému sa naskytne príležitosť tancovať aj pred Adolfom Hitlerom.

Vo filme si zahrá jednu z hlavných úloh aj Jeremy Piven, známy zo seriálu Pan Selfridge. Herec už má na svojom konte Zlatý glóbus a cenu Emmy. Ďalšou známou tvárou je herečka Abbie Cornish, ktorú si nielen fanúšikovia fantasy určite všimli vo filme Sucker Punch.

Fotografia je ilustračná – z nakrúcania filmu V lete ti poviem, ako sa mám

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM