Rôzne

Kúpalisko Rosnička privíta leto vynoveným bazénom

Aj keď zatiaľ v Bratislave zúri mrazivá zima, pravidelní návštevníci kúpaliska Rosnička sa už dnes môžu tešiť na vynovený veľký bazén s čistejšou vodou.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko Rosnička privíta leto vynoveným bazénom
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Leto je zatiaľ relatívne ďaleko. Priaznivci športu a relaxu na obľúbenom kúpalisku Rosnička sa však už dnes môžu potešiť predstavou vynoveného veľkého bazéna.

Voda bude čistejšia

Letné kúpalisko Rosnička nájdete v príjemnom, lesmi obkolesenom prostredí, medzi mestskými časťami Dúbravka a Karlova Ves. Každoročne, už od roku 1980, ponúka tri bazény – 50 metrový veľký bazén, 50 metrový stredný bazén a detský kruhový bazén.

Problémy v poslednej letnej sezóne spôsoboval práve veľký bazén, ktorý po svojom 37-ročnom využívaní nutne potreboval rekonštrukciu. S prácami sa začalo koncom minulého roka a pokračujú aj v týchto dňoch (ak tomu nebráni mimoriadne nepriaznivé počasie).

„Momentálne je vybetónované celé bazénové teleso. Treba ešte osadiť prepadové žľaby a zafóliovať celý bazén. Následne treba napojiť bazén na celú technologickú časť, uložiť dlažbu a upraviť okolie,“ uvádza mestská časť Dúbravka na sociálnej sieti.

V letnej sezóne, po dokončení rekonštrukčných prác, budú môcť návštevníci Rosničky skočiť do podstatne čistejšej vody. V minulosti sa totiž v bazéne často udržiavali nečistoty, pretože sa nedal preplavovať.

Kúpalisko Rosnička patrí hlavnému mestu a prevádzkuje ho STaRZ. Minulý rok privítalo najviac návštevníkov spomedzi všetkých kúpalísk v hlavnom meste. Za zábavou a osviežením do Dúbravky prišlo až 68 565 ľudí.

Kúpalisko Rosnička - rekonštrukcia
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM