Rôzne

Voľne pustené psy strhli srnu na Železnej studienke

Poľovníci upozorňujú, že psy bez vôdzky sa nesmú pohybovať v lese.

Ilustračný obrázok k článku Voľne pustené psy strhli srnu na Železnej studienke
Zdroj: SPK

Voľne pustené psy na Železnej studienke v nedeľu strhli srnu. Mestským lesom Bratislava vznikla škoda 1200 eur, pretože srna bola gravidná Prípad už rieši polícia v priestupkovom konaní.

Srnu museli utratiť

O prípade informovala Slovenská poľovnícka komora (SPK). Majiteľov psov tiež upozorňuje, aby ich pri prechádzkach držali na vôdzke.

„Žena a muž boli so svojimi dvoma psami na prechádzke. Podľa výpovedí svedkov, psy, ktorých majitelia nemali na vôdzke, zbadali srnu, ktorú okamžite začali naháňať. Jeden zo psov na srnu zaútočil a následne ju strhol. Na miesto boli privolaní pracovníci Mestských lesov Bratislava a polícia,“ priblížila SPK.

Psami dohryzenú srnu musel miestny poľovník utratiť.

Psy v lese musia mať vôdzku

Majitelia a chovatelia nesmú púšťať svoje domáca zvieratá bez dozoru v domnienke, že ich pes alebo mačka určite nespôsobia žiadnu škodu, upozorňuje SPK. „Poľovníci sú neskôr neprávom obviňovaní, že podľa zákona o poľovníctve zasiahnu a odstrelia pytliačiaceho psa,“ tvrdí SPK

Mestské lesy Bratislava vyzývajú majiteľov psov, aby ich pri prechádzkach držali na vôdzke. Upozorňujú na viaceré prípady pri ktorých psy napadli iné zvieratá, dokonca ľudí.

„Chceli by sme požiadať majiteľov psov, aby boli viac ohľaduplní k peším a cyklistom, hlavne v častiach Partizánska lúka, Kamzík, Cesta mládeže a Kačín,“ dodal riaditeľ Mestských lesov Matej Dobšovič.

Železná studnička, vizualizácie revitalizácie
5
Galéria
Zdroj: Iniciatíva Naše Karpaty

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM