Rôzne

FOTO: V bratislavskej ZOO sa môžete prejsť po soviom náučnom chodníku

Bratislavskú ZOO sa oplatí navštíviť aj niekoľkokrát do roka. Nuda tu nehrozí a vždy tu nájdete niečo nové!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V bratislavskej ZOO sa môžete prejsť po soviom náučnom chodníku
7
Galéria

S novinkami sa v bratislavskej zoologickej záhrade (ZOO) akoby roztrhlo vrece! V Dino parku nedávno vyrástla hádajúca stena, pri ktorej si môžete overiť vedomosti z ríše dinosaurov. Pár dní na to pribudla v ZOO nová expozícia.

Nová expozícia

Hádajúca stena sa v ZOO ešte poriadne neohriala a už sa tešíme z ďalšej novinky. ZOO predstavilo novú expozíciu – soví náučný chodník. V expozíciách sú umiestnené tri druhy sov, ktoré sa vyskytujú aj na Slovensku – pôtik kapcavý, plamienka driemavá a kuvik obyčajný.

„Prvá voliéra ostáva nateraz bez nášho chovného páru plamienok driemavých. Ten je momentálne v zázemí, vzhľadom na aktuálne prebiehajúcu inkubáciu vajec. Aby sme pár v reprodukcii nevyrušovali a nezmarili ich rozmnožovací proces, nemohli sme ich zatiaľ presťahovať do novej voliéry. Hoci doposiaľ nebol odchov úspešný, veríme, že tento rok sa našim plamienkam podarí odchovať mláďatká,“ informovala PR manažérka ZOO Zuzana Chalupová.

Pri voliérach je osadených päť veľkých informačných a interaktívnych tabúľ zameraných na informácie o jednotlivých druhoch nočných dravcov, o adaptácii sov, ich ohrození a ochrane, ako aj panel obsahujúci ukážky sovej lebky, pazúrov, vajec či sovích vývržkov.

Soví chodník nájdete za výbehom rysa kanadského, neďaleko Dino parku.

Soví náučný chodník v ZOO Bratislava
7
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM