KAW Rôzne Správy

Smutný pohľad: Viaceré obľúbené prevádzky museli kvôli koronavírusu skončiť + FOTO

Pri prechádzke mestom sa takmer na každej ulici nájde reštaurácia, ktorá musela skončiť kvôli nedostatku zákazníkov.

Ilustračný obrázok k článku Smutný pohľad: Viaceré obľúbené prevádzky museli kvôli koronavírusu skončiť + FOTO
7
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Centrum Bratislavy sa ešte stále nepodobá na to rušné mesto, aké sme poznali pred pandémiou koronavírusu. Turistov sa potuluje v uličkách Starého Mesta len veľmi málo, terasy zatiaľ zívajú prázdnotou. Život v podnikoch sa rozbieha iba veľmi pomaly a v niektorých sa už ani nerozbehne.

Podniky na predaj

Pri prechádzke mestom sa takmer na každej ulici nájde reštaurácia, ktorá musela skončiť kvôli nedostatku zákazníkov. Zatvorený je obľúbený Re-fresh na Ventúrskej ulici aj bar Siedma struna na Rajskej.

Reštaurácia Mýtny domček na petržalskej strane Dunaja je už aj v ponuke realitnej kancelárie. „Reštaurácia s históriou sa odstupuje komplet zariadená, s vybavením oboch barov, kuchyne, postúpením všetkých povolení a kompletnou dokumentáciou,“ píše realitka na stránke s ponukou nehnuteľností. Podobný osud postihol aj reštauráciu na Františkánskom námestí, ktorá je tiež v ponuke realitnej kancelárie.

Na Hviezdoslavovom námestí už posedenie v interiéri ani na terase neponúka reštaurácia Nobile, ktorá na sociálnej sieti píše: „Milí naši zákazníci chceme Vám oznámiť, že Vašu obl'úbenú reštauráciu, bohužiaľ, musíme zavrieť. CORONA kríza nám to vel'mi skomplikovala. Je nám to vel'mi l'úto.“

Zatvoriť musel aj podnik, ktorý sídlil za rohom o kúsok ďalej na ulici Rybárska brána. Keď sme nahliadli dnu, videli sme iba vyprataný priestor a svetelný pútač, ktorý už stihol pokryť prach.

Na predaj sú aj ďalšie reštaurácie vo všetkých mestských častiach Bratislavy. Otázne však je, či ich kúpia noví majitelia a či dokážu znova oživiť ich priestory a prilákať zákazníkov v ťažkých časoch zviechajúcej sa ekonomiky.

Prevádzky, ktoré po pandémii koronavírusu museli skončiť
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM