KAW Rôzne Správy

Smutná správa z Ružinova: Celá rodina má koronavírus, nakazili sa od škôlkara

U viacerých učiteliek v materskej škole sa testom potvrdil koronavírus. A nákaza sa, žiaľ, šíri ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa z Ružinova: Celá rodina má koronavírus, nakazili sa od škôlkara
31
Galéria

Materská škola na Palkovičovej ulici v Ružinove bola na základe pokynu Úradu verejného zdravotníctva uzavretá ako prvá pre zvýšený výskyt vírusových ochorení. U jednej z učiteliek v materskej škole sa 9. marca testom potvrdil koronavírus, neskôr to isté potvrdili aj ďalším zamestnankyniam škôlky.

Nakazené učiteľky

Test na koronavírus bol pozitívny aj u riaditeľky materskej školy Prešovská/Pal­kovičova. "Okrem prvej pani učiteľky, ktorej prípad bol potvrdený už v pondelok (9. marca) a ktorá sa nakazila od slovenskej rodiny z Kitsee, sa teda koronavírus preniesol aj na všetky štyri kolegyne, ktoré s ňou boli najviac v kontakte. Pani riaditeľku, pani upratovačku a dve panie učiteľky,“ napísal 12. marca na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

Koronavírus má celá rodina

Dnes prišiel Martin Chren s ďalšou vážnou správou. „Pred malou chvíľou som sa dozvedel o prvej rodine dieťaťa z MŠ Palkovičova, ktorá bola celá (otec, mama, dieťa) pozitívne testovaná na koronavírus. Majú sa našťastie dobre, jeden deň mali horúčky, odvtedy viac-menej len kašeľ a nádcha, je to však prvý náznak toho, že sa choroba mohla rozšíriť aj mimo okruh našich zamestnancov,“ uviedol dnes na sociálnej sieti.

Testované boli aj ďalšie deti zo spomínanej škôlky. Našťastie, negatívne. Rovnako negatívnym výsledok testov na koronavírus má aj pani učiteľka z MŠ Velehradská.

Martin Chren vyzval Ružinovčanov, aby nepodcenili situáciu a aby nosenie rúška bolo samozrejmosťou.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM