Kultúra

Slávny seriál Bambuľkine dobrodružstvá dostane muzikálovú podobu!

Na seriáli Bambuľkine dobrodružstvá vyrástlo už niekoľko generácií detí. Teraz sa Bambuľka vracia v muzikálovej podobe.

Ilustračný obrázok k článku Slávny seriál Bambuľkine dobrodružstvá dostane muzikálovú podobu!
10
Galéria
Zdroj: Facebook

Kto by nepoznal rozkošné dievčatko s dvoma copíkmi zo slávneho seriálu Bambuľkine dobrodružstvá! Kultový detský seriál teraz dostane muzikálovú podobu.

Legendárna Bambuľka

Na seriáli Bambuľkine dobrodružstvá (1982) vyrástlo už niekoľko generácií detí. Náučná rozprávka je o malom dievčatku menom Bambuľka, ktorému dedo Jozef postupne vysvetľuje, ako sa správať v rôznych životných situáciách. V každom dieli sa na príhodách poučne vysvetlí deťom, ako sa v danej situácii správne správať.

Autorom námetu, scenára aj textov piesní je Peter Guldan. Námet na seriál zameraný na výchovu detí v predškolskom veku sa rozhodol napísať po narodení syna. Hudbu k seriálu zložil český skladateľ Ján Kovář.

Muzikál Bambuľka

Slávny seriál Bambuľkine dobrodružstvá dostane muzikálovú podobu! Réžie sa ujal Ján Ďurovčík, ktorý si hlavnú detskú hviezdu vyberal náročným konkurzom.

Na januárový konkurz sa prihlásilo vyše 600 detí. Malé herečky prešli troma náročnými kolami, v ktorých museli predviesť spevácky, tanečný a herecký talent a museli spĺňať niekoľko požiadaviek. Muzikálová Bambuľka totiž musí vyzerať na 6 rokov (vek 6 až 9 rokov), musí mať tiež výbornú pamäť a musí správne intonovať.

Ďurovčíkovým hlavným kritériom bolo, aby bola nástupkyňa známej televíznej Bambuľky v podaní herečky Moniky Haasovej rozkošná. Nakoniec vybral tri predstaviteľky Bambuľky. V prvom rade sú tri vysmiate Bambuľky (Vanessa Ostrochovská, Sára Suchovská a Lima Prágerová) a v druhom rade stoja herečky, ktoré si zahrajú kamarátky hlavnej predstaviteľky.

Zdroj: Ján Ďurovčík FB

Premiéra muzikálu Bambuľka je naplánovaná na 18. mája v bratislavskom Istropolise.

18., 19., 20. máj / Istropolis / vstupné 19,90, 24,90 a 29,90 eur / lístky kúpite TU

Bambuľkine dobrodružstvá si môžete pozrieť TU.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM