Rôzne

Sky Park spustil predaj výnimočných penthousov: V ponuke je aj najdrahší nový byt na Slovensku

Byty okrem svojej vysoko nadštandardnej výmery ponúkajú panoramatický výhľad na Bratislavu, keďže vďaka architektúre veží sú orientované až do troch svetových strán.

Ilustračný obrázok k článku Sky Park spustil predaj výnimočných penthousov: V ponuke je aj najdrahší nový byt na Slovensku
9
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

V rezidenčnej časti projektu Sky Park od legendárnej architektky Zahy Hadid 10. mája spústili predaj nadštandardných bytov Penthouses & Panoramatic Collection Apartments. Tie sú umiestnené na najvyšších troch poschodiach v každej z troch rezidenčných veží. Okrem panoramatických výhľadov na Bratislavu ponúknu svetovú architektúru a najvyšší štandard bývania.

Najdrahší nový byt na Slovensku

Najdrahší byt z kolekcie Penthouse Collection sa nachádza v prvej rezidenčnej veži a má cez 260 metrov štvorcových plus terasu a dve lodžie s plochou 35 metrov štvorcových. Nový majiteľ si za 1,7 milóna eur spolu s bytom kúpi aj úžasný výhľad na mesto z 29. poschodia. Na najvyššom podlaží v každej z troch rezidenčných veží sú dva takéto byty. V celom projekte ich je šesť.

Byty okrem svojej nadštandardnej výmery ponúkajú panoramatický výhľad na Bratislavu, keďže vďaka architektúre veží sú orientované až do troch svetových strán. Súčasťou penthousov je okrem hlavného vchodu aj samostatný vchod, keďže ich dispozícia umožňuje vytvoriť akýsi menší byt v byte, určený napr. pre hostí či pomocný personál.

Svojou dispozíciou byt ráta s možnosťou umiestniť vírivku na terasu alebo saunu priamo do jednej zo spální. Samozrejmosťou je priestor pre veľký šatník s výhľadom či vyššie svetlé výšky a vysoké interiérové dvere. Majiteľom život spríjemní aj možnosť vlastného preskleného vínneho baru alebo prioritné volanie výťahu.

Miliónové bývanie

Na 27. a 28. poschodí projektu Sky Park sa nachádzajú byty z kolekcie Panoramatic Collection. Architekti ich navrhli vo vyššom štandarde a obsahujú spolu s 2– a 3-izbovými aj byty s väčšími výmerami. Na každom z poschodí je šesť takýchto bytov, celkovo v troch rezidenčných vežiach 36 bytov z tejto kolekcie.

"Penthousy v projektoch od Zahy Hadid sa predávajú v zahraničí spravidla v sumách od niekoľko miliónov eur, napríklad najdrahší byt v projekte Zaha Hadid 520 West 28th v New Yorku stál takmer 50 miliónov dolárov,“ hovorí Jozef Šimek, vedúci oddelenia predaja a marketingu v Penta Real Estate.

Sky Park rastie do výšky

Aktuálne sú už prvé tri rezidenčné veže v projekte Sky Park vo výstavbe. Dokončené by mali byť v priebehu roka 2020. Súčasťou projektu sú aj dve administratívne budovy, jedna z má už aj stavebné povolenie.

Autorkou je zosnulá a svetovo uznávaná architektka a dizajnérka Zaha Hadid. Jej koncept počíta s minimálnou zastavanou plochou a prinesie nový mestský park v centre Bratislavy. Spolu s výstavbou projektu Sky Park je plánovaná aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.

Sky Park - interiér bytov
9
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM