Rôzne

FOTO: Sky Park rastie do výšky. Druhá veža je už na úrovni 8. podlažia

Okolo Jurkovičovej teplárne vyrastá nová štvrť, ktorej súčasťou bude aj mestský park s rozlohou viac ako 20-tisíc metrov štvorcových.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sky Park rastie do výšky. Druhá veža je už na úrovni 8. podlažia
7
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.

Penta Investments, s. r. o. chce do troch rokov vybudovať v postindustriálnej lokalite novú štvrť, kde vyrastie Sky Park. Na rohu Čulenovej a Továrenskej ulice prebiehajú stavebné práce už od začiatku roka 2017.

Sky Park rastie

Prvá etapa projektu má byť dokončená koncom roka 2019. Skladá sa z troch rezidenčných veží, ktorých súčasťou je viac ako 700 bytov a 1 100 parkovacích miest. Druhá veža je momentálne už vo výške 8. podlažia a do výšky začala rásť už aj tretia veža, kde prebiehajú práce na prvom podlaží.

V druhej etape projektu Sky Park počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami s celkovou prenajímateľnou plochou 55-tisíc m2. Jedna z dvoch administratívnych veží už disponuje stavebným povolením.

Mestský park

Súčasťou projektu SKY PARK bude aj nový mestský park na rozlohe viac ako 20-tisíc metrov štvorcových, ktorý bude prístupný pre všetkých obyvateľov Bratislavy. V druhej etape projektu SKY PARK počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami, pričom jedna z nich už disponuje aj stavebným povolením.

Jurkovičova tepláreň

V 1. etape projektu sa zároveň zrekonštruuje fasáda historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou. Rekonštrukcia fasády Jurkovičovej teplárne sa pripravuje, mala by byť dokončená v čase ukončenia 1. etapy projektu SKY PARK, teda v roku 2020.

Fasádu budovy plánuje investor zachovať tak, ako bola navrhnutá. Časti budovy, ktoré sa nebudú dať zachovať, bude reštaurovať alebo vyrábať kópie. Pôvodný vizuál zostane zachovaný. Čo sa bude v teplárni nachádzať, zatiaľ známe nie je. Penta momentálne uvažuje nad rôznymi alternatívami ako efektívne využiť priestory teplárne a prísť s najvhodnejším konceptom jej využitia.

Sky Park rastie do výšky
7
Galéria
Zdroj: Penta Investments, s. r. o.
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM