Rôzne

Skvelá správa pre výletníkov: Na Železnej studničke môžete obdivovať prírodu z nového móla

Zostáva ešte osadiť lavičky na brehy a prečistiť brehové porasty, aby sa odokryli výhľady na rybníky.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pre výletníkov: Na Železnej studničke môžete obdivovať prírodu z nového móla
3
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva

Smutný pohľad na polorozpadnuté móla nad jazerami na Železnej studničke by mohol byť minulosťou. Prvú lastovičku v podobe nového dreveného móla môžete obdivovať už tento víkend.

Miesto na relax

Nové drevené mólo pribudlo na treťom rybníku (druhý zo smeru od Červeného mosta), zo strany mlynu Klepáč. Vzniklo aj z iniciatívy predsedu občianskeho združenia Iniciatíva Naše Karpaty Jakuba Mrvu.

Konečne sa tak môžeme priblížiť vode bez obavy, že sa zo starého rozpadnutého móla šmykneme do rybníka.

„Na jar sme veľa diskutovali, ako lepšie sprostredkovať návštevníkom lesoparku rybníky. Sú to dominantné krajinotvorné prvky celej Železnej studničky, ale kontakt s vodou je veľmi malý,“ informuje Mrva.

Vybudovalo sa teda prvé mólo. Zostáva ešte osadiť lavičky na brehy a prečistiť brehové porasty, aby sa odokryli výhľady na rybníky.

Prvé oddychové a vyhliadkové mólo sa práve dokončuje. Onedlho si na ňom budú môcť návštevníci lesoparku aj posedieť. „Verím, že sa nám postupne podarí vytvoriť podmienky na bližší kontakt návštevníkov s vodou,“ dodáva Mrva na sociálnej sieti.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM