Šport

Sídliskoví hráči majú dôvod na radosť: V Petržalke pribudlo nové petangové ihrisko

Petržalskí hráči petangu majú k dispozícii ďalší priestor, kde môžu popustiť uzdu svojej vášni.

Ilustračný obrázok k článku Sídliskoví hráči majú dôvod na radosť: V Petržalke pribudlo nové petangové ihrisko
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Petang je hra, ktorej sa možno naplno oddávať od skorej jari do neskorej jesene. A ak nenapadne sneh, pokojne aj v zime. Vybavenie hráčov je nenáročné – postačí 6 petangových gulí, malý guľatý drevený „košón“ a kúsok šnúrky.

Nový priestor na šport

Ak máte chuť niečo nové výskúšať a navyše bývate v blízkosti ulíc Holíčska či Brančská, je načase, aby ste si spomínané vybavenie zadovážili. Vo vnútrobloku vyššie uvedených ulíc totiž vzniklo nové petangové ihrisko.

Mestská časť ho vybudovala z dotácie z participatívneho rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). V blízkosti ihriska pribudne aj informačná tabuľa s pravidlami hry.

Na ihrisku sa zaiste budú stretávať zanietení či začínajúci hráči zo susedstva. „Snahou novovybudovaného petangového ihriska je prepojiť komunity priľahlých obytných domov. Ihrisko bude slúžiť všetkým vekovým kategóriám,“ uvádza na svojej webovej stránke Mestská časť Bratislava-Petržalka.

Poznáte petang?

Petang síce patrí medzi netradičné druhy športu, ale už aj v Bratislave si získal mnoho fanúšikov. Nadšenci tejto hry, ktorá pochádza z Francúzska, sa stretávajú na petangových ihriskách, aby sa zabavili a zbavili negatívnej energie a zabavili.

Hru môžu hrať dvaja hráči, ale aj niekoľkočlenné tímy. Cieľom je hodiť oceľové gule čo najbližšie k cieľovej drevenej guľôčke a byť k nej bližšie ako súper. Výhodou petangu je, že ho môžno hrať takmer všade. Stačí len rovná plocha s akýmkoľvek povrchom a hra môže začať. Petang môžu hrať muži, ženy, deti, malí aj veľkí, a taktiež hendikepovaní hrá­či.

Nové petangové ihrisko v Petržalke
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM