Rôzne

Sezóna zimného korčuľovania sa začala. Hor sa na ľad!

Radi sa korčuľujete? V Bratislave a okolí máme hneď niekoľko umelých klzísk, na ktorých sa môžete poriadne vyšantiť.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna zimného korčuľovania sa začala. Hor sa na ľad!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Počas tejto zimy sa v Bratislave rozhodne nudiť nebudete. Okrem vianočných trhov, ktoré sú už v plnom prúde, spustili prevádzku už aj ľadové plochy. Pozrite si zoznam tých naj s cenníkmi a otváracími hodinami.

Klzisko na Hviezdoslavovom námestí

Napriek tomu, že ešte nemrzne, na Hviezdoslavovom námestí sa už korčuľuje. Vyblázniť sa na ploche môžete po celý týždeň od 10:00 – 22:00 hod. až do 30. januára 2017. A čo je najlepšie, vstup na plochu aj korčuľovanie je zdarma. Zaplatíte len za vypožičanie alebo nabrúsenie korčúľ.

vstupné: zdarma, zapožičanie a brúsenie korčúľ 4 eurá

Pre športových nadšencov

Moderný zimný štadión Hockey club Petržalka 2010 poskytuje priestor pre športových nadšencov, ktorí si utužujú zdravie a priateľstvá na ľadovej ploche. Maximálna kapacita korčuliarov na ľadovej ploche je 200 osôb! Výhodou zimného štadióna v Petržalke je jeho celoročná prevádzka!

vstupné: dospelí 3 eurá, deti a seniori 2,50 eur

Večera s výhľadom na plochu

Moderný zimný štadión Ice arena v Lamači ponúka pre záujemcov každého veku individuálne aj kolektívne kurzy korčuľovania a krasokorčuľovania. Ak nemáte korčule, nevadí, môžete si ich zapožičať priamo na štadióne.

Vo vestibule štadióna sa nachádza aj predajňa hokejového výstroja a prevádzka brúsenia korčúľ. Ak vám po korčuľovaní vyhladne, na prvom poschodí sa nachádza reštaurácia s výhľadom na ľadovú plochu. Súčasťou športového multikomplexu je aj najmodernejšia curlingová dvojdráha s príslušným vybavením pre hráčov a návštevníkov, taktiež s preskleneným V.I.P. barom, ale aj vonkajšie športoviská.

vstupné: obyvatelia Lamača zdarma, deti do 15 rokov 0,50 eur, dospelí 1 euro

Najstaršia na Slovensku

Zimný štadión Ondreja Nepelu je najstaršou hokejovou halou na Slovensku. Korčule na ľadovej ploche môžete oprášiť v stredu, v piatok od 16:00 – 17:30 hod. a počas víkendov od 10:00 – 12:00 a 14:00 – 16:00 hod.

Nezabudnite, Mikuláš sa tiež rád korčuľuje, 3. decembra si nenechajte ujsť športovo-zábavný program pre deti. Tešiť sa môžete, samozrejme, aj na mikulášske balíčky.

vstupné: za 1,5 hod. deti 1,60 eur, dospelí 2 eurá

Dúbravský zimák

Ľadová plocha Zimného štadióna Dúbravka je vám k dispozícii v utorok od 16:00 – 17:30 hod., v sobotu od16:15 – 17:45 hod. a 18:30 – 20:00 a v nedeľu od 9:45 – 11:30 a 17:30 – 19:00 hod.

Na ploche si môžete zahrať hokej, v prípade potreby ponúka prevádzka brúsenie korčúľ, požičiavanie korčúľ, a samozrejme, občerstvenie a reštauráciu.

Mikuláš si príde zakorčuľovať aj do Dúbravky, 3. decembra si nenechajte ujsť športovo-zábavný program pre deti. Tešiť sa môžete, samozrejme, aj na mikulášske balíčky.

vstupné: za 1,5 hod. deti 1,60 eur, dospelí 2 eurá

Zdroj: TASR

Raj pre deti

Avion klzisko je raritou v obchodných centrách na Slovensku. Plocha je otvorená celoročne, každý deň v roku. Okrem každodenného korčuľovania pre verejnosť ponúka možnosť prenajať si klzisko a zahrať si ľadový hokej s rodinou, známymi, či obchodnými partnermi.

Pre deti ponúka množstvo atrakcií v priebehu roka, ako je Halloween na ľade, karaoke, Mikulášsky karneval a podobne. Pre návštevníkov je k dispozícii požičovňa korčúľ a v zimných mesiacov škola korčuľovania. Samozrejmosťou sú priestranné šatne so sociálnymi zariadeniami a sprchami.

vstupné: za dve hodiny deti 1 euro, dospelí 1,50 eur

Neďaleko Štrkoveckého jazera

Ružinovský športový klub ponúka pre širokú verejnosť korčuľovanie na zimnom štadióne V. Dzurillu. Nedeľné popoludnia sa brány zimáku otvoria a ľudia si tak môžu prísť aktívne oddýchnuť od každodenného stresu, nabrať energiu do nového pracovného týždňa.

Verejné korčuľovanie je prístupné pre návštevníkov všetkých vekových kategórií a je bezplatné. Najmenší korčuliari majú vymedzenú a oddelenú časť ľadovej plochy. Na bezpečnosť a dodržiavanie poriadku, dozerá služba. Chceme tak predísť zraneniam, a zabezpečiť bezproblémové športové vyžitie pre návštevníkov.

vstupné: zdarma

Vajnorská ľadová plocha

Otvorenie vajnorskej ľadovej plochy v sezóne 2016/2017 je plánované 3. decembra 2016. Korčuľovanie pre verejnosť bude fungovať v závislosti od poveternostných podmienok. Ľadová plocha pre verejnosť je otvorená každý deň do 17:15 hod.

vstupné: po – št zdarma, pi a víkend deti 1 euro, dospelí 1,50 eur

Pred nákupným centrom Bory Mall

V tomto roku pre vás pripravil obchodný dom Bory Mall verejné klzisko, ktoré je situované pri severnom vchode. Sezónu je od 26. novembra otvorená, tak hurá na korčule.

V pondelok – piatok je otvorené od 10:00 – 21:00 hod., cez víkend od 9:00 – 21:00 hod.

vstupné: zdarma

Ilustračný obrázok

Zimné korčuľovanie
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM