Samospráva

Sezóna hodov sa začína - tento víkend v Lamači a v Novom Meste

Bratislavčania, ale i návštevníci hlavného mesta sa počas tohto víkendu môžu zabaviť na tradičných Rozálskych hodoch v Lamači, ale aj na derniérovom programe Kultúrneho leta 2015 v Novom Meste. V oboch prípadoch sa predstavia hudobné a tanečné skupiny.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna hodov sa začína - tento víkend v Lamači a v Novom Meste
Zdroj: Dnes24.sk

Rozálske hody v centre Lamača na Malokarpatskom námestí sa začínajú už dnes o 17.00 h. „Priestor v programe dostanú i talentované deti z Lamača,“ informoval starosta mestskej časti Peter Šramko.

Medzi hudobnými hosťami budú dnes Jadranka či Hudba ministerstva vnútra, v sobotu (5.9.) speváčka Janais, ale aj Olympic Revival. Posledný deň hodov v nedeľu (6.9.) bude patriť folklórnym súborom. Súčasťou podujatia bude aj ocenenie osobností z Lamača, nedeľňajšia slávnostná svätá omša i futbalový zápas.

Prečítajte si viac: Jeseň v Bratislavskom kraji bude nabitá programom a chutným jedlom

Nové Mesto sa so svojím tohtoročným Kultúrnym letom začne lúčiť v sobotu predpoludním. Na Kuchajde sú od 10.00 h pripravené rôzne atrakcie pre deti, napríklad sa im bude venovať skupina stredovekých rytierov.

„Popoludní o 15.00 h sa začína kultúrny program, na ktorom nebudú chýbať slávne elánovské hity v podaní Ota Kollmana, Polemic či Katka Knechtová,“ informoval novomestský hovorca Marek Tettinger. Na záver čaká návštevníkov vatra a laserová show.

Prečítajte si aj: Kultúrne leto v Novom Meste uzavrú Knechtová, Polemic aj laserová šou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM