Kultúra

Jeseň v Bratislavskom kraji bude nabitá programom a chutným jedlom

V poradí piata Župná jeseň prináša tento rok sériu viac ako 30 podujatí neopakovateľných melódií, chutí, vôní a zážitkov, typických pre bratislavský región. Od septembra do decembra sa môžu domáci i zahraniční návštevníci tešiť na bohatú ponuku vinobraní, hodov, hudobných festivalov a trhov.

Ilustračný obrázok k článku Jeseň v Bratislavskom kraji bude nabitá programom a chutným jedlom
Zdroj: Dnes24.sk

Oficiálne spustenie sa odohrá na Farm Feste počas Ružinovských hodových slávností v dňoch 26. – 27. septembra.

„Jeseň je to ročné obdobie, ktoré ponúka najviac príležitostí na reprezentáciu nášho kraja. Množstvo rozmanitých akcií, na ktorých sa budeme aj tento rok podieľať, si určite nájde svojich priaznivcov. A to nielen domácich, ale aj návštevníkov kraja,“ pozýva predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Program Župnej jesene zabezpečuje Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci s krajskou organizáciou cestovného ruchu Turizmus regiónu Bratislava.

Všetko to začne 5. septembra Dňom vo vinohradoch malokarpatského regiónu MVC a festivalom ľudovej výroby a tradičných remesiel Dni majstrov ÚĽUV-u 5. – 6. septembra v rôznych lokalitách Starého Mesta, informovala Mária Magdolen, z Bratislava Region Turism.

ozprúdený cyklus septembrových podujatí bude pokračovať priaznivo najmä pre milovníkov vína, ktorí ocenia Račianske a Pezinské vinobrania, a labužníkov, ktorým regionálne špeciality odprezentujú hody v Ružinove, a Dúbravke v spojení s remeselno-gastronomickým podujatím Farm Fest, a tiež dlhodobo prebiehajúca sezóna husaciny Cechu husacinárov.

Október bude lákať opäť chuťami: slávnosťami kapusty Deň zelá v Stupave, Jablkovým hodovaním na rôznych miestach bratislavského regiónu či súťažou v pečení bábovky a vo varení rybacej polievky Deň Horného Podunajska v Čunove.

Cit pre hudbu dostane zadosť na najprestížnejšom a najdlhšie trvajúcom festivale klasickej hudby na Slovensku Bratislavské hudobné slávnosti.

V pestrosti nezaostane ani november. Svätomartinské dni, ako oslava mladého vína spojená so Svätokatarínskou koštovkou, bude kontrastovať s Európskou nocou divadiel, počas ktorej budú otvorené divadlá, kultúrne centrá budú odohrané výnimočné predstavenia. Podujatie priateľov vinárskej kultúry Deň otvorených pivníc MVC uzavrie jesenné vínne slávnosti, aby sa mohli začať oslavy adventu.

Nezameniteľnú atmosféru vianočných trhov tradičných ľudovo-umeleckých inšpirácií v atraktívnom prostredí miest bratislavského regiónu ponúknu Župné Vianoce v Stupave, Adventná Modra či Varenie kapustnice v Sološnici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM