KAW Rôzne Správy

S rodinou môžete MHD cestovať LACNEJŠIE. Cez víkend piatim postačí 1 denný lístok

Počas platnosti denného cestovného lístka môžete neobmedzene prestupovať a urobiť si tak výlet po celej Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku S rodinou môžete MHD cestovať LACNEJŠIE. Cez víkend piatim postačí 1 denný lístok
8
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Možno viete, možno nie, ale s rodinou či väčšou skupinou môžete v bratislavskej MHD cestovať počas víkendov a sviatkov celkom výhodne.

Cez víkendy výhodnejšie

Ak máte napríklad v pláne spoznávať s rodinou Bratislavu v zložení 2 dospelí a 3 deti (do 17,99 rokov), stačí, ak si kúpite 1 denný lístok.

Denný cestovný lístok si môžete zadovážiť v papierovej podobe alebo v elektronickej podobe. „Platí v rozsahu zónovej a časovej (vyznačenej v hodinách) platnosti na cesty na všetkých linkách, zaradených do IDS BK. Počas platnosti cestovného lístka možno neobmedzene prestupovať,“ uvádza bratislavský dopravný podnik (DPB) na svojom webe.

Denný lístok je lístok na 24, 72 alebo 168 hodín.

Spomínané denné cestovné lístky sú určené teda napríklad turistom alebo aj cestujúcim, ktorí v priebehu krátkeho obdobia plánujú zrealizovať väčšie množstvo ciest. Cestujúci môže po dobu platnosti neobmedzene prestupovať a kombinovať dopravné prostriedky všetkých dopravcov v integrovanej doprave na území, na ktorom lístok platí.

Cestuje celá rodina

Počas sobôt, nedieľ a dní pracovného pokoja s držiteľom základného denného cestovného lístka teda môže cestovať väčšia skupina či celá rodina. „Ak by rodina s 2 až 3 deťmi (do 17,99 rokov) cestovala počas sobôt, nedieľ a dní pracovného pokoja a bola by splnená podmienka, že v skupine cestujúcich je 1 dospelý a 1 dieťa, stačilo by mať označený jeden základný denný cestovný lístok,“ potvrdil Bratislava24.sk hovorca DPB Martin Chlebovec.

Pozor však, na jeden denný lístok nie je možné prepravovať dvoch dospelých bez dieťaťa, ani viacero detí bez dospelého.

Viac o doprave v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM