Samospráva

RZMČ požiada o nové výpočty daňových príjmov pre mestské časti

Starostovia bratislavských mestských častí diskutovali na svojom poslednom zasadnutí v tomto roku o štátnom rozpočte pre rok 2018, ktorý schválila Národná rada SR.

Ilustračný obrázok k článku RZMČ požiada o nové výpočty daňových príjmov pre mestské časti
Zdroj: TASR

Regionálne združenie mestských častí (RZMČ) Bratislavy požiada magistrát o nové výpočty daňových príjmov pre jednotlivé mestské časti. Informoval o tom jeho predseda a starosta bratislavskej Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Starostovia bratislavských mestských častí diskutovali na svojom poslednom zasadnutí v tomto roku o štátnom rozpočte pre rok 2018, ktorý schválila Národná rada SR. „Ten počíta v budúcom roku s výnosom dane z príjmov fyzických osôb pre Bratislavu vo výške 213 023 237 eur, čo predstavuje medziročný nárast o takmer 12 percent,“ priblížil Krúpa. Pod ich nárast sa, okrem medziročného rastu dane z príjmu, podpísalo podľa neho aj medziročné zvýšenie počtu obyvateľov hlavného mesta a predovšetkým navýšenie počtu žiakov.

RZMČ preto požiada magistrát hlavného mesta o nové výpočty daňových príjmov pre jednotlivé mestské časti. „Tak, aby sa v rámci optimalizácie už schváleného rozpočtu započítali korektné príspevky pre rok 2018,“ podotkol Krúpa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM